O Τζέιμι Ντάιμον ανέφερε ότι η «μάχη» κατά του πληθωρισμού παραμένει σε εξέλιξη για τη Federal Reserve, ενόσω η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παρουσιάζει «σημάδια» ισχύος.

«Τρέφω όλο το σεβασμό για τον Πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, όμως είναι γεγονός ότι έχει χάσει ελαφρώς τον έλεγχο του πληθωρισμού», τόνισε σε συνέντευξη στο CNBC.

Ο κ. Ντάιμον έχει επανειλημμένως σημειώσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και να τον οδηγήσει στο στόχο του 2%. Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν τίθεται θέμα για ύφεση αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως ανεφέρε, τον ενθαρρύνει η αντοχή της αμερικανικής οικονομίας.

«Η αμερικανική οικονομία τα πάει αρκετά καλά, αυτή τη στιγμή. Οι καταναλωτές έχουν αρκετά χρήματα και τα δαπανούν και υπάρχει, επίσης, μεγάλη προσφορά σε θέσεις εργασίας. Υπάρχει, ωστόσο και πολύ μεγάλη αβεβαιότητα», σχολίασε.

Η τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, είχε υποστηρίξει ότι η αμερικανική οικονομία θα οδηγείτο σε ύφεση σε έξι έως εννέα μήνες. Τον Δεκέμβριο, είπε ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός έχει κάμψει τον καταναλωτικό πλούτο, γεγονός που θα οδηγούσε σε ύφεση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη: