Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε και τις χθεσινές δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου μετά το πέρας της διαδικασίας.

Υπενθυμίζρται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθη χθες Κυριακή 17/9/23, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η κυρία Τζάκρη τόνισε ότι «οι πολίτες έδωσαν στον Στέφανο Κασσελάκη την εντολή να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση και απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επάξια αντιπροσωπεύει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη η οποία αφουγκράζεται την κοινωνία και εξελίσσεται για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των πολιτών».

«Η σκυτάλη θα περάσει από τον Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, με την εντολή να ασκήσει αυτήν την σκληρή, αξιόπιστη και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση που δείχνει ότι παραπαίει γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις κρίσεις των πολιτών», πρόσθεσε.

Ακόμη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στη μέχρι τώρα διαδρομή του, έχει δείξει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι δεν είναι ένας μοναχικός λύκος, έχει υπηρετήσει συλλογικά διακυβεύματα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό, εξαιρετικές σπουδές, επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε μια δύσκολη χώρα».

Το εκκωφαντικό μήνυμα της κάλπης

Στη συνέχεια, η Θεοδώρα Τζάκρη επισήμανε ότι σημαντικό ήταν και η μεγάλη συμμετοχή δίνει ένα εκκωφαντικό μήνυμα. Ο κόσμος έκρινε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πιο κατάλληλος και ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτήν την εποχή. Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης προεκλογικής περιόδου έχει συγκεντρώσει τα πυρά από όλες τις πλευρές. Ο χαμένος μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω», είπε, αναφερόμενη στη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου.

«Χτυπούμε τα κακώς κείμενα, όχι όλους τους δημοσιογράφους»

«Υπάρχουν κακώς κείμενα και στη δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ και στην πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι τα κακώς κείμενα χαρακτηρίζουν ολόκληρο τον χώρο. Να σας θυμίσω ότι τον περασμένο Απρίλιο παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Τζανερίκος, καταγγέλλοντας ισχυρή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, και ο κ. Ράμμος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών κατήγγειλε επίσης σημαντική παρέμβαση στο έργο του από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» είπε.

«Ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση δεν καθιστά τον θεσμό αυτόν απολύτως ανεξάρτητο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό αποτελεί μομφή για τους πολύ έντιμους δικαστικούς. Εμείς είπαμε ότι χτυπούμε τα κακώς κείμενα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό αφορά κάθε δικαστικό ή κάθε δημοσιογράφο.

«Η ανώτερη Δικαιοσύνη θα πρέπει να τοποθετείται από την κυβερνητική πλειοψηφία και να υπάρχουν θητείες εκ περιτροπής. Αυτά είναι ζητήματα που ο κ. Κασσελάκης τα βάζει στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης».

«Ο Στέφανος καθιστά τη νίκη περισσότερο δυνατή»

«Δε θέλω να προκαταβάλω τα πράγματα για τον δεύτερο γύρο. Ο κ. Κασσελάκης πρώτευσε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση, αδιαμεσολάβητη. Δεν υπάρχουν ούτε επικεφαλής, ούτε αξιωματούχοι, ούτε καθοδηγητές. Σε καμία των περιπτώσεων δε φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασπαστεί. Ο Στέφανος είναι και αυτός που μπορεί να καταστήσει την ανάκαμψη εφικτή και αυτός που καθιστά τη νίκη περισσότερο δυνατή. Αυτό θα κρατήσει όλα τα στελέχη της παράταξης ενωμένα».

Τέλος, η κυρία Τζάκρη εξέφρασε  τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

Διαβάστε ακόμη: