Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι «στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις», με αφορμή τη χθεσινή αποπομπή του πρώην υπουργού του, Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», το οποίο παρουσίασε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, αυτό «δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα» να αθετηθεί, περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο».

Παράλληλα, «αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα. Να δώσουμε ανάσες στην μεσαία τάξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο Κατρούγκαλος που έκανε λάθος, εκτός με ευθιξία δική του και με αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός». «Πως το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε, συγκρίνετε μας!», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξεκινώντας στη συνέντευξη, η Φαίη Σκορδά σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικοινωνιακός και γοητευτικός στο λόγο του, ωστόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επιθετικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν είναι φίλοι ούτε κολλητοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν τον θεωρεί σκράπα η ανίκανο. Αλλά το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια επέμεινε λέγοντας πως δεν της αρέσει όταν ένας πολιτικός τονίζει τα κακά του άλλου, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά λέγοντας «ε και τι να λέω; τι γκόμενος είσαι εσύ;».

Όσον αφορά παρασκήνιο του debate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δει τη συνέντευξή του στην Δανάη Μπάρκα και του είπε πως ήταν καλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει «σε αντέγραψα. Σου πιστώνω πως εσύ το ξεκίνησες».

«Ο Σαββόπουλος δεν άλλαξε και πολύ απόψεις»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ της ΝΔ, είπε πως ναι μεν για κάποιους καλλιτέχνες που αγαπά κάποιος ίσως κάποιος απογοητευτεί, ωστόσο είναι δικαίωμά του.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τον Διονύση Σαββόπουλο, λέγοντας ότι «δεν άλλαξαν και πολύ οι απόψεις του», και πως «εάν είναι και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη» τότε «οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται, και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μάλιστα, είπε πως μόνο θετικά έχει να πει γι αυτόν, πως «είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων», ενώ του ευχήθηκε και περαστικά καθώς πρόσφατα είχε περιπέτεια με την υγεία του. «Μόνο αγάπη και εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη βία κατά των γυναικών

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για τη βία κατά των γυναικών και τις δολοφονίες, λέγοντας αρχικά πως οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν εάν τους συμβεί κάτω, ωστόσο πρέπει να υπάρχει και ένα ασφαλές περιβάλλον γι’ αυτές.

Υποστήριξε δε πως οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφεραν σημαντικές αλλαγές στην υπόθεση του βιασμού, χωρίς να χρειάζεται εξέταση για να αποδειχτεί, αλλά αρκεί η καταγγελία της μη συναίνεσης. Επίσης είπε πως είναι και ζήτημα διαπαιδαγώγησης και παιδείας.

Επίσης, σημείωσε ότι και ο ίδιος, ως πατέρας δύο αγοριών, μπορεί και τους μιλά γι’ αυτά τα ζητήματα.

Υπεράσπιση των δηλώσεων για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Σχετικά με τη δήλωσή σου για το να φέρει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προς την δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να την υπερασπίζεται, λέγοντας πως «κάποιος ίσως παρασύρθηκε».

Μάλιστα προσπάθησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι «ντροπή και αίσχος» τα όσα είπε, λέγοντας πως ο ΓΓ του ΚΚΕ έκανε απαράδεκτες δηλώσεις, και πως αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι εργαζόμενοι να έρθουν ξανά προς τη μεριά της δημοκρατίας, με το μια κυβέρνηση προοδευτική να περάσει μέτρα που θα τους ωφελούν.

«Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι κυβέρνηση και εάν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες προς το ΚΚΕ πως δεν έχει πρόβλημα να ξαναβγεί η ΝΔ, την ίδια ώρα που το Κομμουνιστικό Κόμμα λέει σε όλους τους τόνους πως αυτή η «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο ψηφοφόρους του που πλέον θέλουν να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Διαβάστε περισσότερα