Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, έκανε λόγο για «πόλεμο καταστροφής» του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και άλλων στελεχών του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι προφανές ότι πάνε για άλλο κόμμα».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Το λένε καθαρά ότι πάμε για διάλυση. Δεν είναι θέμα διαφωνίας ή αντιπολίτευσης, υπάρχει μια μη αποδοχή της εκλογής Κασσελάκη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ χαρακτήρισε «προσχηματικά» όσα λέγονται για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

«Ακόμα και αν ήθελε ο Κασσελάκης να το μεταλλάξουμε, δεν έχουμε προλάβει να το κάνουμε σε έναν μήνα. Περίμεναν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδοικητικών εκλογών για να ξεκινήσει ένας πόλεμος καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι προφανές» πρόσθεσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτίμησε, άλλο κόμμα θα φτιάξουν τα στελέχη που κάνουν τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά «ε, δεν ανήκουν οι Φίλης, Σκουρλέτης σε αυτούς που κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις;».

Και συμπλήρωσε πως «οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες ειδικά αν γίνονται ιδιωτικά. Οι καθημερινές δηλώσεις είναι πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς αν πρέπει τα στελέχη αυτά να διαγραφούν, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε «οι ίδιοι θέλουν να φύγουν. Υπάρχει ένα αίσθημα ιδιοκτησίας του κόμματος και πλέον δεν αφήνουν πολλά περιθώρια συντροφικής συζήτησης».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση πολέμου καθώς θέλουν να φτιάξουν νέο κόμμα και γι’ αυτό θέλουν τη μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Κασσελάκη».

«Είναι καταθλιπτική κατάσταση που πρέπει να την ξεπεράσουμε. Υπήρχε όλος ο δημοκρατικός χώρος να μπουν οι διαφορετικές απόψεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ειλημμένη απόφαση να γίνεται ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ» επέμεινε ο Γιώργος Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν δεν περάσει η εισήγηση του Κασσελάκη για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών «είναι δευτερεύον. Το βασικό είναι η Κεντρική Επιτροπή να επικυρώσει το πολιτικό σχέδιο να βγούμε στην κοινωνία».

Όπως σημείωσε «εάν υπάρχει 4ψηφιος αριθμός συντρόφων που θέλουν να αποχωρήσουν, η διαγραφή δεν είναι λύση, να φύγουν. Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμμα να φύγει τώρα, τι να έρθει στο συνέδριο και να μας ανακοινώσει το όνομα; Σεβαστό το να θες ένα νέο κόμμα, είναι, όμως, απαράδεκτο να θέλεις να καταστρέψεις το κόμμα που είσαι».

Θέλοντας να αποδομήσει, τέλος, τη ρητορική των διαφωνούντων ο διευθυντής της Κοινοβολευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το μόνο που βρίσκουν είναι η ομιλία στον ΣΕΒ» συμπληρώνοντας: «αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση κατά καιρού μπορεί να δημιουργησαν μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν μπορείς να παίρνεις μια ομιλία στο ΣΕΒ και να λες ότι “ωπ υπάρχει στροφή”. Το μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή, είναι τα stock options;».

Διαβάστε ακόμη: