Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του προέδρου του να θέσει εκτός κόμματος τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη. Και όλα μέσω μιας ανάρτησης στα social media.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη μετά τις διαγραφές από Κασσελάκη

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την εξέλιξη, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας έγραψε αρχικά στο Facebook: «Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

Στη συνέχεια μιλώντας στο Kontra ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς δεν αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για όλα όσα παλεύει η αριστερά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αν με καλέσει κάποιο όργανο, θα πάω. Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε, δε σημαίνει ότι έχει νομιμοποίηση από όλες τις άλλες λειτουργίες του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό όνομα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής, ήταν τα πιο δύσκολα και εργώδη της ζωής μου. Είμαι από 17 χρονών στον ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ηγεσία όχι».

«Μύδρους» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραπομπή του για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώνστας στο OPEN, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες.

Υπογράμμισε πως την ιδιότητά τους ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολυεθνική ώστε να απολύει όποιον θέλει ο CEO.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» , υπογράμμισε, κι εξήγησε ότι προβλέπεται η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή.

Εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπάτησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς δεν είπε τις πραγματικές του θέσεις, ενώ πραγματικός του στόχος του είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μεταφορά του από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης, γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του», τόνισε.

«Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα», επεσήμανε. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ, τόνισε πως «αυτά είναι Μητσοτάκης».

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως είναι μεγάλος ο πόνος για τον ίδιο για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, ο Νίκος Φίλης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης για διαγραφές στελεχών ΣΥΡΙΖΑ: «Προχωράμε, πρόεδρε και θα νικήσουμε!»

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάρτηση του, αναφέρει: «προχωράμε πρόεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!».

Διαβάστε ακόμη: