Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή όσα δήλωσε το πρωί για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Θέλουμε να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει. Γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις, αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει, θα κατέπιπτε όλο το σχέδιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ θα έπεφτε στο κενό» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με κυνικό τρόπο αποκάλυψε τη πραγματική ατζέντα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας μέσω πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να εξοικονομήσουν υπερκέρδη τα funds.

Δήλωσε ότι θέλει να «τιμωρήσει» και να «τσακίσει» όσους «κρύφτηκαν» πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη πρώτη κατοικία τους, χαρακτηρίζοντάς τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές” .

Ποιος ;

Ο Πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκ ευρώ στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα.

Και χαρακτήρισε «Συνταγματικό παραλογισμό» την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Ποιος ;

Ο Πρωθυπουργός που έχει περάσει δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς την περίοδο της πανδημίας.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο:

Dealer και εκπρόσωπος των funds που κινδυνολογεί για λογαριασμό τους.
Ακόμη και για την έκπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου που ο ίδιος αποφάσισε, μας απείλησε.

Και φυσικά έκανε πως δεν γνωρίζει για το τσουνάμι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που έχει ήδη ξεκινήσει μετά την απόφασή του να άρει κάθε προστασία.

Τόσο προκλητικός όσο η εικόνα, που πριν από μία εβδομάδα συγκλόνισε την Ελλάδα, με τον 80χρονο ανάπηρο στην Χαλκιδική, που κοιμάται ακόμη έξω από το σπίτι του.

Αυτό όμως είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του.

Αλλά η Κυριακή είναι κοντά…».

Διαβάστε περισσότερα