Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, προχώρησε σε δήλωση για το θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κυρία Τσαπανίδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα».

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Μια γυναίκα στην Κω πέθανε γιατί δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα του νησιού. Λίγες ώρες μετά, άλλη μια τραγική είδηση μας συγκλονίζει όλους.

Μια νεαρή γυναίκα στην Νέα Μάκρη 19 ετών έγκυος, έφυγε από τη ζωή μαζί με το αγέννητο μωρό της, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου όπως καταγγέλλει η οικογένεια της.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα.

Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες ανάγκες όλων των ανθρώπων».

Νέα Μάκρη: Σοκ με νεκρή 19χρονη έγκυο που περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο

Πέθανε μια 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, η οποία περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο προκείμενου να μεταφερθεί η νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο και έτσι καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα