search

MAIN STREET

Τρίτη ημέρα ανόδου για το αργό πετρέλαιο μετά τις προβλέψεις των ΟΠΕΚ και International Energy Agency

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη αφού ο ΟΠΕΚ και η International Energy Agency (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας) προέβλεψαν ανάκαμψη της ζήτησης κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

oil

Τρίτη ημέρα ανόδου για το αργό πετρέλαιο ενόψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ η International Energy Agency (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας) προειδοποίησε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν το επόμενο έτος εν μέσω μιας σύσφιξης της αγοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη αφού ο ΟΠΕΚ και η International Energy Agency (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας) προέβλεψαν ανάκαμψη της ζήτησης κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν παράλληλα με την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν τελευταία άνοδο $1,20 ή 1,49% στα $81,88 το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν $1,26 στα $76,65.

Και τα δύο συμβόλαια μειώθηκαν περίπου 11% την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μικρότερη μηνιαία άνοδο σε περισσότερο από ένα χρόνο την Τρίτη, υποδεικνύοντας ότι τα χειρότερα του πληθωρισμού πιθανότατα πέρασαν και πυροδοτώντας ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα χαλαρώσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν το επόμενο έτος καθώς οι κυρώσεις συμπιέζουν τις ρωσικές προμήθειες και η ζήτηση ξεπερνά τις προηγούμενες προβλέψεις, ανέφερε σε έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ήδη ότι η κατανάλωση ήταν υψηλότερη από το αναμενόμενο, ανέφερε ο οργανισμός.

Ωστόσο, το αργό παραμένει σε τροχιά για την πρώτη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση από το 2019 λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών οδήγησαν ορισμένους, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc, να περιορίσουν τις προοπτικές τους για το επόμενο έτος, αλλά τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ βοήθησαν να ωθήσουν τις τιμές υψηλότερα τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, οι έμποροι προσβλέπουν στην Κίνα για ειδήσεις που θα μπορούσαν να σημάνουν μια άνοδο, καθώς το κράτος εντείνει τις προσπάθειες εμβολιασμού για την ταχεία κατάργηση της πολιτικής του για Covid Zero.

Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση ενέργειας, αλλά η χαλάρωση των περιορισμών αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση εμπορευμάτων μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε ακόμη: