H Trastor A.E.E.A.Π.,  ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατά 100% θυγατρική της, TRASTOR HOLDINGS SINGLE MEMBER SA, σύναψε δεσμευτική συμφωνία αγοράς μετοχών για την απόκτηση του 100% της Excelsior Hotel Enterprises Limited, ιδιοκτήτριας του φημισμένου LABS Tower στη Λευκωσία της Κύπρου.

Το ακίνητο-τοπόσημο μικτής χρήσης γραφείων και κατοικιών, με ύψος 90 μέτρα, 22 ορόφους και 3 υπόγεια επίπεδα στάθμευσης, έχει συνολική επιφάνεια 14,102τμ. Η απόκτηση υπόκειται στην πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που ορίζονται στη συμφωνία αγοράς μετοχών, ενώ η τιμή αγοράς θα καθοριστεί με βάση την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της Excelsior Hotel Enterprises Limited κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, όπως ορίζεται στη συμφωνία.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, δήλωσε:

«Η Trastor σηματοδοτεί την πρώτη της γεωγραφική επέκταση από την ίδρυσή της με την απόκτηση ενός από τους πιο εμβληματικούς πύργους της Κύπρου. Η σημαντική αυτή επένδυση σε μια σταθερά αναπτυσσόμενη οικονομία με ισχυρά θεμελιώδη κτηματαγοράς, διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό μας και ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξή μας. Με την απόκτηση αυτού του ακινήτου-τρόπαιο, με εγγυημένες εισοδηματικές χρηματοροές τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε έτη, ενισχύουμε την δυναμική αύξησης της αξίας του και παράλληλα η Eταιρεία επιτυγχάνει την είσοδό της στους αναπτυσσόμενους τομείς του co-working και των εξυπηρετούμενων πολυτελών διαμερισμάτων, υπό τη διαχείριση της LABS, μιας πλατφόρμας παγκόσμιας κλάσης. Η εν λόγω συναλλαγή τεκμηριώνει την εξειδίκευση της Trastor στην ανάληψη, δομή και εκτέλεση σύνθετων συμφωνιών στο χώρο των επαγγελματικών ακινήτων, και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Globe Invest, το single-family office του κ. Teddy Sagi, του σημερινού ιδιοκτήτη του κτηρίου και του LABS co-working brand».

Η Εταιρεία θα ενημερώσει εκ νέου το επενδυτικό κοινό για την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου απόκτησης.

Διαβάστε ακόμη: