Στη διάρρηξη των σχέσεων της κυβέρνησης με μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες αποδίδει το Μαξίμου την δραματική πτώση των ποσοστών της ΝΔ που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης επιταχύνει τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος, γιατί πλέον δεν υπάρχει πόλωση, ούτε και διακύβευμα.

Το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συσπείρωσε τη Νέα Δημοκρατία έχει απαξιωθεί, συρρικνώθηκε και κατάντησε επιθεώρηση.

Γι’ αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως απειλή.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός κυριαρχεί ο Κανένας, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Για την αντιστροφή της κατάστασης το Μαξίμου σχεδιάζει μια σειρά πρωτοβουλιών ικανές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως να αποκαταστήσουν τους δεσμούς της ΝΔ με τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μαζί με τους αγρότες ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Στο Μαξίμου εκλήθη επειγόντως ο Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου ως αρμόδιος υπουργός Οικονομικών να συμβάλει στη διόρθωση των τεκμηρίων που εξόργισαν τους επαγγελματίες.

Η σύσκεψη οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με τον Κωστή Χατζηδάκη να προβάλει το επιχείρημα ότι πρώτα θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσο θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και στη συνέχει να ληφθούν αποφάσεις για τη μείωση των τεκμηρίων.

Με τη θέση που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε και ο Άκης Σκέρτσος.

Οι όποιες αποφάσεις για τα τεκμήρια, μετατέθηκαν για τις αρχές του νέου έτους.

Διαβάστε ακόμη: