Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Δάνης Κατρανίδης μετά από μία τόσο σημαντική διαδρομή στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ηθοποιός ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 75 ετών.

Ο άλλοτε παρτενέρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο θέατρο και τον κινηματογράφο, είχε ένα πλούσιο βιογραφικό με μοναδικές συνεργασίες επί σκηνής.

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω και το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Το 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου ενώ τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

200712041250060.4964_MOYTAFI_KATRANIDIS_TOYMASATOY_3122007.jpg

Η συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αρκετά χρόνια αργότερα, σε μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε ο Δάνης Κατρανίδης, είχε πει για την τότε συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

«Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ», ανέφερε.

Ο Δάνης Κατρανίδης έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι”Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

images.jpg

Ο Δάνης Κατρανίδης ως λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Στο τηλεοπτικό του πέρασμα «σάρωσε» περνώντας από τις σειρές «Ο Θίασος, Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα , Προσοχή κίνδυνος, Ανήσυχα νιάτα, Ένας Πυγμαλίων Γαλήνη Καμπαρέ, Έξοδος κινδύνου, Η αναδυομένη, Μυστικοί αρραβώνες, Αστροφεγγιά, Οι σκλάβοι στα δεσμά τους, Η επιστροφή, Χατζημανουήλ, Το πάθος, Μικρές αγγελίες, Φρουτοπία, Οδός Ανθέων, Καν’ το πες το βρες το πάρ’ το, Στη σκιά του χρήματος, Ο ήχος της σιωπής, Ιστορία αγάπης, Ο τροχός της τύχης, Ο μεγάλος θυμός, Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, Μια φορά στα χίλια χρόνια, Κιάτο Μεξικό και μια παρτίδα τένις, Βέρα στο δεξί, Το κόκκινο δωμάτιο, Τα μυστικά της Εδέμ, Όρκος σιωπής, Το σόι σου, Αστέρας Ραχούλας ενώ η τελευταία τηλεοπτική δουλειά του ήταν η σειρά Παρθένα Ζωή».

Οι τρεις γυναίκες που του «σημάδεψαν» τη ζωή

«Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια», είχε πει σε συνέντευξή του ο Δάνης Κατρανίδης και συνέχιζε μιλώντας για την προσωπική του ζωή και τις επιλογές του: «Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα. Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια».

«Καμιά φορά γράφονται πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν απαντάω, δεν ασχολούμαι. Μου έχουν χρεώσει σχέση που δεν ίσχυε. Δεν μπορείς να βγαίνεις κάθε φορά και να απαντάς. Λες εντάξει. Υπήρχε σχέση με διάσημη που δεν μαθεύτηκε. Εδώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παντρευτεί τον Γιώργο Ηλιάδη μέρα μεσημέρι και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι. Η Κάτια Δανδουλάκη παντρεύτηκε τον Μάριο Πλωρίτη και όλοι αναρωτιόντουσαν πότε έγινε. Δεν ίσχυε βέβαια ότι με την Παναγιώτα Βλαντή ήμασταν ζευγάρι επειδή ήμασταν μαζί στο σανίδι. Δεν σκέφτομαι τέταρτο γάμο αλλά εδώ και κάποια χρόνια λέω ποτέ μην λες ποτέ. Δεν απορρίπτω τίποτα γιατί όσα έχω απορρίψει, τα έχω βρει μπροστά μου», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Η γνωριμία και ο τελευταίος γάμος με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Ο Δάνης Κατρανίδης και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είχαν δεθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη σχολή όπου φοιτούσαν υποκριτική και αρχικά ήταν πολύ καλοί φίλοι. Όμως, όταν ο Δάνης Κατρανίδης έφυγε με έναν θίασο για περιοδεία παραστάσεων, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, που δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμα τον έρωτά της για εκείνον, άρχισε να νιώθει έντονα την έλλειψή του. Και όταν επέστρεψε, δεν υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από τον έρωτα και για τους δύο.

9077_KATRANIDIS_PAPAKOSTANTINOY_372007.jpg

«Ξέρετε τι είναι έρωτας; Να σου λένε, μην πας ευθεία, γιατί έχει γκρεμό κι εσύ να προχωράς φωνάζοντας: “πεεεεέφτωωωω!”. Με τον Δάνη είχαμε έναν υπέροχο γάμο και ένα υπέροχο διαζύγιο» είχε περιγράψει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, για τη σχέση και τον γάμο της με τον ηθοποιό.

Η ηθοποιός είχε περιγράψει ως εξής τη συγκεκριμένη περίοδο της προσωπικής της ζωής: «Εμείς τότε λειτουργούσαμε λίγο σαν επτά νάνους του παραμυθιού που φτιάχνουν σπιτάκι τους. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε, γιατί σκεπτόμασταν ότι ο ένας συγγενής θα μας πάρει το ψυγείο και ο άλλος την ηλεκτρική κουζίνα. Θυμάμαι την πρώτη νύχτα του γάμου, καθόμασταν στο πάτωμα του άδειου σπιτιού, γιατί δεν το είχαμε επιπλώσει ακόμα, διαβάζαμε τις ευχετήριες κάρτες και, επειδή δεν αναγνωρίζαμε το όνομα του αποστολέα, λέγαμε: “να δεις που πήραμε τα δώρα από τον προηγούμενο γάμο!».

200807101127560.0072_PAPAKONSTANTINOY_KATRANIDIS_09072008.jpg

Ο γάμος τους διήρκησε έξι χρόνια. Το 1977 οι δυο τους αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, όμως παρ’ όλο που χώρισαν, δεν έπαψαν ποτέ να είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο Δάνης Κατρανίδης το Πάσχα του 2021 είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Espresso, οι θεράποντες γιατροί του έκριναν πως έπρεπε να υποβληθεί σε ενδελεχείς εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς του συνέβαινε.

Μετά και από αυτές τις εξετάσεις, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ήρθε η δεύτερη απογοήτευση καθώς προφανώς οι φόβοι των γιατρών επιβεβαιώθηκαν.

Από τότε, ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, πολλές φορές στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπείες που έκριναν αναγκαίο να κάνει οι θεράποντες γιατροί του προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο πιο έγκυρα και άμεσα το πρόβλημα υγείας.

Πάντως, λίγες μέρες μετά το παραπάνω δημοσίευμα τον Σεπτέμβριο του 2021, η εκπομπή Το Πρωινό είχε επικοινωνήσει με τον ηθοποιό, ο οποίος είχε διαψεύσει όλα τα παραπάνω για την υγεία του.

«Δεν είχε ενημερωθεί για όσα λέγονται και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πράγματι, πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του. Εισήχθη στο νοσοκομείο, έκανε κάποια αφαίρεση κοίλης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Είναι ταλαιπωρημένος ο οργανισμός του.

Ο Δάνης Κατρανίδης μου είπε ότι έχει κάνει και τα δύο εμβόλια για τον κορονοϊό. Μου είπε, επίσης, ότι προσπαθεί να διαχειριστεί με χιούμορ αυτά που λέγονται, αλλά σε περιπτώσεις σαν αυτές ακόμα και το χιούμορ έχει τα όριά του», είχε μεταφέρει ο δημοσιογράφος στον «αέρα» της εκπομπής.

Διαβάστε ακόμη: