Ολοκληρώθηκαν οι πολεοδομικές εγκρίσεις για την δημιουργία του retail park στο Ελληνικό ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία μεταβίβασης της έκτασης που θα κατασκευαστεί το πάρκο στην θυγατρική του ομίλου Φουρλή, Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Με βάση τη σχετική συμφωνία που έκλεισε το 2021 προβλέπεται η απόκτηση από τον όμιλο Φουρλή των διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το μεγάλο εμπορικό κέντρο του Ελληνικού (σ.σ. το Vouliagmenis Mall της Lamda Development), με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμπορικού πάρκου μεγέθους 30.000 τ.μ., το οποίο θα αναλάβει να αναπτύξει και να διαχειριστεί η Trade Estates AEEAΠ.

Στο εμπορικό πάρκο ο όμιλος θα λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ καθώς και ένα κατάστημα Intersport ενώ πρόκειται να ανοίξουν και 8 έως 10 καταστήματα τρίτων μισθωτών, έως 2.000 τ.μ. έκαστο.

Το νέο εμπορικό πάρκο στο μεγάλο Project του Ελληνικού θα αποτελέσει για την Trade Estates, η οποία αναμένεται να κάνει εφέτος το “ντεμπούτο” της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ναυαρχίδα σε ένα χαρτοφυλάκιο με 10 εμπορικά ακίνητα, 8 εμπορικά πάρκα και δύο logistics centers νέας γενιάς. Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2026 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, έχοντας ήδη προγραμματίσει, σύμφωνα με τη διοίκησή της, επενδυτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα €550 εκατ.

Το πιο πρόσφατο deal της εταιρείας ήταν η προσθήκη του εμπορικού πάρκου της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι από την εταιρεία Ten Brinke Hellas. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο  2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και αποτελεί καθημερινό προορισμό χιλιάδων καταναλωτών..

Διαβάστε ακόμη: