Οι κερδοσκοπικές κινήσεις των τελευταίων εβδομάδων , με την άμεση εμπλοκή αντιτιθεμένων και ισχυρών συμφερόντων, τείνει να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση της Attica Bank και της MIG .

Αν και οι δύο υποθέσεις έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέτασή τους , στιγματίζονται από ένα κοινό σημείο: Τα ακραία κερδοσκοπικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν πολλοί , λόγω και της απαράδεκτης μακαριότητας των εποπτικών αρχών, και τα οποία έχουν δημιουργήσει μια σειρά συνθήκες , οι οποίες δύσκολα μπορεί να ξεπεραστούν.

Δεν είναι χωρίς σημασία η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ότι οι όποιες διαδικασίες για την ανάδειξη ως στρατηγικού επενδυτή της Thrivest, πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν χωρίς να ληφθεί υπόψη η τελευταία συμπεριφορά της μετοχής.

Πρόκειται για ουσιαστικό «άδειασμα» εκείνων των πλευρών ( μεταξύ των οποίων η φημολογία εμπλέκει και την πλευρά του σημερινού προέδρου της Τράπεζας και προέδρου επίσης του ΤΜΕΔΕ Κ. Μακέδου) , που αξιοποιώντας την πολύ χαμηλή ελεύθερη διασπορά της μετοχής της Attica Bank , και καθοδηγώντας την μετοχή σε αλόγιστη άνοδο επεδίωξαν να αυξήσουν το τίμημα συμμετοχής για την πλευρά των ενδιαφερομένων επενδυτών ( Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου ) .

Κόλπα παλιάς κοπής και χωρίς αντίκρισμα για τους σημερινούς καιρούς δηλαδή.

Ακόμη πιο τραγικό αδιέξοδο διαφαίνεται όμως για την υπόθεση της MIG.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι επεδίωξε η πλευρά του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου , ήθελε πραγματικά να βάλει «φρένο» στη συμφωνία ΑΝΕΚ – Attica Group με στόχο τις «χρυσότοκες» γραμμές του Αιγαίου ή επιδίωξε συνδιαλλαγή και «μοίρασμα» ;

Από την πλευρά της η αντίδραση της Τράπεζας Πειραιώς , με την αγορά και το έλεγχο άνω του 50% των μετοχών της ΜΙG , υπήρξε ο προσφορότερος τρόπος αντίδρασης ;

Αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο : Καμία πλευρά δεν φαίνεται να υποχωρεί η αποτίμηση της μετοχής της MIG έχει εκτοξευθεί σε απίστευτα για το συνολικό χαρτοφυλάκιο της επίπεδα και οι δύο πλευρές , βρίσκονται εγκλωβισμένες αναζητώντας εκ των υστέρων με το ένα ή το άλλο τρόπο λύση.

Προφανώς όλα όσα αναφέρουμε θα είχαν αποφευχθεί αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είχε επιτελέσει εξ αρχής το ρόλο της , αναστέλλοντας τη διαπραγμάτευση των δύο μετοχών. Πολύ φοβούμαστε , ότι όποια εκ των υστέρων λύση επιστρατευθεί , το κακό έχει γίνει και το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κάνει ένα ακόμη βήμα απαξίωσης …

Διαβάστε ακόμη: