Το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε στην Βέροια ανέδειξε και πάλι τις διαχρονικές ανεπάρκειες της αρμόδιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα μάλιστα, με το δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε που εξεδόθη στις 6.11, πριν το Πρωτάθλημα υπήρξε υβριστικού χαρακτήρα κείμενο από προπονητή (διαπιστευμένο για τους αγώνες) σε δημόσιο διαδικτυακό χώρο ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων «messenger» μεταξύ Προπονητών Καράτε – Σπουδαστών Σχολής Καράτε Β’ επιπέδου, καθώς και παραγόντων της ΕΛ.Ο.Κ με απειλητικές και τιμωρητικές διαθέσεις και προτροπές, εν είδει αντιποίνων, κατά Γονέα Ανήλικης Αθλήτριας Καράτε αλλά και κατά της ανήλικης αθλήτριας.

Για ποιο λόγο; Επειδή ο γονέας, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε ζητούσε την εφαρμογή του νόμου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Συγκεκριμένα, ο γονέας έχει προχωρήσει σε καταγγελίες κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε που αφορούν τους Εθνικούς της Προπονητές οι οποίοι απασχολούνται ως Εθελοντές και τους Διαιτητές της με την ιδιότητα του Προπονητή – άκουσον άκουσον – οι οποίοι εμφανίζονται να διαιτητεύουν αγώνες (!) παραβιάζοντας αντίστοιχα την κείμενη εργατική, ασφαλιστική και φορολογική νομοθεσία, τον νόμο περί Αθλητικού Εθελοντισμού, τους με έγκριση νομιμότητας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κανονισμούς της Ομοσπονδίας περί «Σύγκρουσης Συμφερόντων».

Αποτέλεσμα ήταν ο γονέας και το ανήλικο παιδί του, να δεχθούν κανονικό bullying από 2 προπονητές, ο ένας από περιοχή στην βόρεια Πελοπόννησο και ο άλλος από περιοχή στην Βόρεια Ελλάδα. Ο ένας με άμεσες και έμμεσες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του γονέα και ο άλλος να στοχεύει την ανήλικη κόρη του με βασική επιδίωξη να μην έχει δίκαιη αντιμετώπιση στους επερχόμενους (τότε) αγώνες καράτε.

Τους τραμπουκισμούς αυτούς, ουσιαστικά τους «προκάλεσε» το ίδιο το σύστημα της ΕΛΟΚ αφού με μήνυμά – μειλ που έφυγε από τη διεύθυνση του γενικού γραμματέα της ΕΛΟΚ (χωρίς να γνωρίζουμε αν ήταν ο ίδιος) προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους προπονητές που θα έπαιρναν μέρος στους αγώνες ότι «ο επαγγελματίας καταγγέλων (γονέας) έχει ειδοποιήσει τα ελεγκτικά όργανα του κράτους» και τους καλούσε να είναι νομότυποι έχοντας συμβάσεις με τους συλλόγους τους διότι θα ελεγχθούν»… Στοχεύοντας τον επί της ουσίας….Βέβαια, εκ των υστέρων αυτό αποδείχθηκε λανθασμένο και ψευδές(!) αφού το μέλος του Συλλόγου Γονέων ουδέποτε έχει πραγματοποιήσει καταγγελία κατά προπονητών σωματείων και όλες του οι καταγγελίες είναι κατά της ΕΛ.Ο.Κ για τα θέματα που ήδη αναφέραμε.

Σε εποχές που η Ελληνική Πολιτεία έχει αναγάγει σε έργο ζωής την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της βίας σε χώρους αθλητισμού και την τήρηση του «νόμου» από όλους, ο γονέας έπραξε το σωστό ζητώντας να τηρηθεί η Νομιμότητα από την ΕΛ.Ο.Κ σε χώρους άθλησης (!). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γονέας και συνολικά ο ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ έχει δικαιωθεί στις καταγγελίες του, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η οποία έχει ζητήσει πολλάκις στην ΕΛΟΚ (τα έγγραφα τα έχουμε στην διάθεσή μας) να λειτουργεί σύννομα στα θέματα διαιτησίας και στα θέματα εργατικής νομοθεσίας.

Αντί, όμως, να συμμορφωθεί η ΕΛΟΚ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τόσο της Εποπτεύουσα Αρχή της, όσο και τις υποδείξεις της. Το χειρότερο δε είναι ότι αφήνει ανεξέλεγκτους, προπονητές ανήλικων παιδιών να στοχοποιούν άλλους ανήλικους αθλητές και να «τραμπουκίζουν» γονείς που ζητάνε ισονομία και αξιοκρατία στους αθλητικούς χώρους.

Όπως μας πληροφόρησαν τα παραπάνω στοιχεία – είναι και στην δική μας διάθεση – θα προσκομιστούν στον εισαγγελέα ώστε να παρέμβει, πιστεύοντας ότι είναι επιβεβλημένο προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα όσων αποζητούν την νομιμότητα.

Επίσης, στους πρόσφατους αγώνες τα ελεγκτικά όργανα του κράτους έλεγξαν έναν έναν τους διαιτητές και οι αναμενόμενες διαπιστώσεις τους σύμφωνα με τα στοιχεία των καταγγελλόμενων και της διενεργηθείσας αυτοψίας τους προκρίνουν ότι το πόρισμα θα είναι κόλαφος για την Ομοσπονδία. Ίδωμεν…

Διαβάστε ακόμη: