Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η εύκολη πρόσβαση σε πιστωτικές διευκολύνσεις είναι βασικοί παράγοντες για να είναι η Τουρκία σημαντικός παίκτης στον τομέα των ακινήτων, δήλωσε πρόσφατα ο Abrar Sheriff, Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας Turner Construction Company.

«Η χώρα είναι μια στρατηγική αγορά όσον αφορά στον εν λόγω κλάδο καθώς αποτελεί μια «γέφυρα» που συνδέει την ανατολή και τη δύση», υπογράμμισε ο ίδιος. Η Turner Construction είναι παγκοσμίως γνωστή για τη διαχείριση εμβληματικών έργων μεγάλης κλίμακας όπως των υψηλότερων κτιρίων του κόσμου, (Burj Khalifa και Makkah Royal Clock Tower Taipei). Επισημαίνοντας ότι ο τομέας των ακινήτων της Τουρκίας είναι πολλά υποσχόμενος, ο Sheriff σημείωσε ότι η εταιρεία του υπέγραψε πρόσφατα νέα σύμβαση για ένα οικιστικό συγκρότημα που θα αποτελείται από περίπου 1.000 κατοικίες.

Στο επίκεντρο, βέβαια, βρίσκονται και οι αδυναμίες του Τουρκικού real estate, κάτι που φάνηκε και από τους πρόσφατους σεισμούς που ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει τα σπίτια μέσα σε ένα χρόνο, αλλά θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν χιλιάδες άνθρωποι καταφέρουν να αφήσουν τα προσωρινά τους καταλύματα και να εγκατασταθούν μόνιμα σε κάποια κατοικία.

«Καθώς η αγορά ακινήτων της Τουρκίας είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία επενδυτικών ευκαιριών, γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ορισμένων βασικών ζητημάτων του κλάδου και ελπίζουμε να δούμε τα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Sherrif.

Διαβάστε περισσότερα