Κανονικά και με ποσό 60 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank η Thrivest, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκου- Ι. Καϋμενάκη- Αλ. Εξάρχου.

Και συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα, που ήταν προαπαιτούμενο για την είσοδο του ιδιώτη επενδυτή στην ΑΜΚ της τράπεζας.

Χθες το απόγευμα τα εμπλεκόμενα μέρη συναντήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και ύστερα από 90 λεπτά είχαν καταλήξει σε συμφωνία.

Επτά ήταν τα πρόσωπα που κάθισαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, η υποδιοικητής  Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής της εποπτικής διεύθυνσης Σπύρος Παντελιάς, η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ηλίας Ξηρουχάκης, ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής Κωνσταντίνος Μακέδος και φυσικά εκ μέρους της Thrivest ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Εξάρχου.

Και έδωσαν τα χέρια για την είσοδο της Thrivest με ποσό 60 εκατ ευρώ, στην επικείμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank ύψους 490 εκατ ευρώ, καθώς οι  μέτοχοι της τραπεζας κατέληξαν σε συμφωνία συναντίληψης για την Attica Bank, συμφωνία που έχει το «πράσινο φως» και της ΤτΕ.

Δηλαδή χάραξαν τον οδικό χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο η Thrivest θα συμμετάσχει ως ιδιώτης επενδυτής στην ΑΜΚ της τράπεζας των μηχανικών με ποσό  άνω των 60 εκατ ευρώ, όπως αναφέρουν  ασφαλείς πληροφορίες και ακόμα κατέληξαν σε συμφωνία για τις  γενικές κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Thrivest,  έχει την ισχυρή πεποίθηση ότι  η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές , τόσο για την Τράπεζα Αττικής,  όσο και για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα στο μέλλον.

Στη χθεσινή συνάντηση η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε μία τράπεζα «καθαρή» από προβληματικά δάνεια. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει δρομολογήσει την πώληση των χαρτοφυλακίων Astir 1 (320 εκεκατ.υρώ), Metexelixis (700 εκατ. ευρώ), Omega (1,3 δις ευρώ), οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την τιτλοποίηση Astir 1 καθώς αναμένονται δεσμευτικές προσφορές τις επόμενες μέρες, ενώ οι Bain και  Fortress έχουν εξετάσει ενδελεχώς τα άλλα δύο χαρτοφυλάκια.

Διαβάστε περισσότερα