Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έβαλε οριστικό τέλος σε κάθε προοπτική για την απόκτηση των υπερσύγχρονων F-35, με πρόσχημα και την απόκτηση του τουρκικού μαχητικού KAAN που πρόσφατα παρουσίασε πανηγυρικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν λέμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, τούς λέμε “επιστρέψτε τα χρήματα μας”, διότι εμείς πια κατασκευάζουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο Haber Turk, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ακόμη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «από το πρόγραμμα των F-35 δεν βγήκαμε μόνοι μας. Οι ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή τις κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400. Kαι για το θέμα των S-400 οι ΗΠΑ μάς εἰπαν “δώστε σε μας  τον έλεγχο του συστήματος το έχουμε εμείς… Να τους εξετάσουμε”. Μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Μας πρότειναν πράγματα που αφορούν τη κυριαρχία μας. Δεν τα δεχτήκαμε».

«Μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία. Δεν το δεχθήκαμε. Τους είπαμε πως τους πήραμε για μας» πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε περισσότερα