Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Τουρκίας κατά 100 δισεκατομμύρια λίρες «λόγω απειλών στον κόσμο και την ευρύτερη περιοχή», μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.

«Λόγω των αυξανόμενων απειλών στον κόσμο, αλλά και την περιοχή μας, αυξάνουμε τον αμυντικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος σε αρκετά υψηλό επίπεδο, στις 469 δισ. λίρες (26 δισ. ευρώ)», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος χώρας, Χουλουσί Ακάρ, κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο να μην αγοράζουν όπλα.

«Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι ο εξοπλιστικός ενθουσιασμός της Ελλάδας ή της ελληνοκυρπιακής διοίκησης (Kυπριακή Δημοκρατία) και οι προσπάθειες εξοπλισμού δε θα βοηθήσουν σε τίποτα, εκτός από την αύξηση της έντασης, οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο».

«Η Τουρκία θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη»

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με την πρόταση του Προέδρου της Ρωσίας για δημιουργία ενός νέου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

«H Eυρώπη αναζητά με αγωνία πού θα βρει αέριο. Με τη βοήθεια του Θεού, η Τουρκία δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Με τις τελευταίες εξελίξεις, η Τουρκία θα μετατραπεί σε κόμβο και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Πούτιν, είχαμε τις ίδιες απόψεις και έτσι, θα δημιουργήσουμε έναν κόμβο για το αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: