«Πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα το γεγονός ότι έχει έναν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που μιλά με ψυχολογία εφήβου και κάνει παιδικές δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Τσελίκ και προσέθεσε:

«Όσοι, όμως, αναλαμβάνουν στην Ελλάδα τα καθήκοντα του Υπουργού Άμυνας ή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν έχουν το βάρος να σηκώσουν τις ευθύνες που απαιτούν οι παγκόσμιες περιστάσεις. Απευθύνονται και κάνουν σόου για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό κοινό».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ τόνισε πως «η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη και ενάντια στις Συνθήκες».

«Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει “μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών”», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν Κυβερνήτης μίας Πολιτείας άλλης χώρας και ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ της Ελλάδας μιλά σαν σερίφης».

«Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση», υποστήριξε.

Αναφορικά με τους εξοπλισμούς, ο Τσελίκ εντόπισε ότι «βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας».

«Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία»

Ολοκληρώνοντας, προειδοποίησε πως «αν τηρήσετε επιθετική στάση απέναντί μας, τότε θα αλλάξει το “λογισμικό” και θα αρχίσει αυτό που λέμε, “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Έχουμε δικαίωμα σε Αιγαίο, Κύπρο

Διαβάστε ακόμη: