Εκρηξη σημειώθηκε στις 18:15 τοπική ώρα, στην Τουρκία, σε ένα ορυχείο άνθρακα στην περιοχή Αμάσρα. Σύμφωνα με το CNN Turk υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων στην περιοχή, καθώς φέρονται να υπάρχουν αρκετοί εργάτες στα υπόγεια του ορυχείου.

Από τους 87 που εργάζονται στο ορυχείο, οι 11 έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βγουν σώοι, με έναν εξ αυτών να αναφέρει πως «δεν ξέρουμε τι συνέβη. Το μόνο που είδαμε ήταν ένα σύννεφο καπνού».

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν, Νουρτάτς Αρσλάν, είπε ότι οκτώ ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους όμως 44 βρίσκονται σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 18.15 τοπική ώρα, σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου, πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν μετασχηματιστή. Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Το Anadolu αναφέρει πως με εντολή Ερντογάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, σπεύδουν στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη. Δεν υπάρχει προς το παρόν ξεκάθαρη εικόνα για αριθμό τραυματιών.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Ρετσάι Τσακίρ, δήλωσε ότι έξι εργάτες φαίνονται από τα τσιπ στα κράνη τους «να μην κινούνται», ενώ 11 από τους 87 ανθρακωρύχους «απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση».

Διαβάστε ακόμη: