Τα John Wick χωρίς αμφιβολία αποτελούν από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises των τελευταίων ετών, με τις τέσσερις κεντρικές ταινίες να έχουν πολλά εκατομμύρια σε εισπράξεις. Το box office της κάθε ταινίας ήταν μεγαλύτερο, με αποκορύφωμα το John Wick: Chapter 4 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023, να αποτελεί το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο της σειράς.

Εκτός από τις εισπράξεις, όμως, το John Wick έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό έβαλε το λιθαράκι του και το κεντρικό πρόσωπό της. Ο λόγος για τον εμβληματικό ηθοποιό, Keanu Reeves, ο οποίος ήταν ο καταλυλότερος για τον ρόλο του “Baba Yaga”.

Το πρώτο John Wick είχε budget κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια και κατάφερε να συγκεντρώσει μετά από το πέρασμά του στους κινηματογράφους περισσότερα από 107 εκατομμύρια δολάρια. Το John Wick: Chapter 2 είχε σαφώς μεγαλύτερο προυπολογισμό ύστερα από την επιτυχία της πρώτης ταινίας, κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια, και κατάφερε να κερδίσει στο box office 174 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ότι αφορά το John Wick: Chapter 3 – Parabellum ανέβασε τον πήχη ακόμα πιο πάνω με το budget να είναι περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και έσοδα που δεν είχαν προηγούμενο, αφού εδώ μιλάμε για περισσότερα από 328 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Αποκορύφωμα των ταινιών σίγουρα αποτελεί το John Wick: Chapter 4 καθώς όχι μόνο ξεπέρασε κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δολάρια που είχε ως προϋπολογισμό, αλλά τα έβγαλε και με το παραπάνω, καθώς εδώ μιλάμε για την απόλυτη επιτυχία μιας και τα έσοδα της ταινία ήταν περισσότερα από 440 εκατομμύρια δολάρια στο box office κάνοντάς την πιο εμπορική ταινία της σειράς.

Σε ότι αφορά τα έσοδα του Κιάνου Ριβς από τις ταινίες, σύμφωνα με το Screenrant, ο γνωστός ηθοποιός έβαλε στην τσέπη του από το Chapter 1 περίπου 1 έως και 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από το Chapter 2 2 έως και 2.5 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο ισχύει και για το Chapter 3, ενώ για το Chapter 4, τα έσοδά του ήταν πολύ μεγαλύτερα καθώς έβγαλε 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το μέλλον του franchize

Η Lionsgate έχει πολλές βλέψεις να μεγαλώσει το franchise και η αρχή έγινε με την σειρά The Continental: From the World of John Wick, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και η ταινία της Ana de Armas, στην οποία θα εμφανιστεί και ο Reeves.

Σε ότι αφορά το Chapter 5 των ταινιών, πρόσφατα η Lionsgate επιβεβαιώσε ότι το σενάριο της ταινίας άρχισε να γράφεται μετά το τέλος της απεργίας των ηθοποιών. «Όσον αφορά το John Wick, έχουμε στα σκαριά πολλά spin-offs και το Wick 5. Ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε ακριβώς όταν ξεκίνησε η απεργία των σεναριογράφων και επιστρέψαμε στη δουλειά μόλις ολοκληρώθηκε» είχε δηλώσει ο Joe Drake της Lionsgate. Από πλευράς του ο Chad Stahelski, δημιουργός του John Wick, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι έχει ιδέες για Chapter 5,6,7,8 και 9.

Διαβάστε ακόμη: