Αυτό που ξεκίνησε ως η ιστορία ενός συνταξιούχου δολοφόνου που εκδικείται τον θάνατο του σκύλου του, έχει γίνει λεφτόδεντρο παραγωγής δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Lionsgate

Αυτή την εβδομάδα, η σειρά ταινιών John Wick, τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς στον ομώνυμο ρόλο, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Κάθε ταινία κάνει πολύ περισσότερες εισπράξεις από την προκάτοχό της, μια δυναμική σπάνια στο Χόλιγουντ.

Το πρώτο «John Wick» έτυχε διθυράμβων από κριτικούς και κοινό για τις εξαιρετικά χορογραφημένες σεκάνς μάχης, οι οποίες συχνά γυρίζονταν σε μεγάλες, μονές λήψεις για να μεταδώσουν τη δράση, αντίθετα με πολλές ταινίες δράσης που χρησιμοποιούν γρήγορα κοψίματα και κοντινά πλάνα, κρύβοντας τη χορογραφία της μάχης.

Οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι… και τα δολάρια επίσης

Τα έσοδα των ταινιών John Wick παγκοσμίως, σύμφωνα με την Lionsgate:

«John Wick» (2014): 87,7 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώμενος προϋπολογισμός από 20 έως 30 εκατομμύρια δολάρια

«John Wick: Chapter 2» (2017): 171,5 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώμενος προϋπολογισμός 40 εκατομμυρίων δολαρίων

«John Wick: Chapter 3 – Parabellum» (2019): 326,7 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμώμενος προϋπολογισμός 75 εκατομμυρίων δολαρίων

«John Wick: Chapter 4» (2023): 425 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουμε, εκτιμώμενος προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η σειρά ταινιών έχει δημιουργήσει μια μίνι σειρά με τίτλο «The Continental: From the World of John Wick», η οποία αφηγείται την ιστορία του τρόπου με τον οποίο ο Ουίνστον Σκοτ (τον οποίο υποδύεται ο Ίαν ΜακΣέιν στις ταινίες) έγινε ιδιοκτήτης και λειτουργεί το ξενοδοχείο The Continental τη δεκαετία του 1970, το οποίο είναι ασφαλές καταφύγιο για δολοφόνους.

Η Lionsgate πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει ένα spinoff με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας με τίτλο «Ballerina».

Το ορόσημο για το franchise «John Wick» έρχεται καθώς η Lionsgate εξετάζει τις επιλογές της για τα δύο βασικά μέρη της επιχείρησής της – το κινηματογραφικό στούντιο και τη μονάδα καλωδιακής και ροής Starz.

Παρά το γεγονός ότι επισκιάστηκε από μεγαλύτερους ανταγωνιστές, όπως η Warner Bros. Discovery, Disney, Amazon και Comcast της NBCUniversal, η μετοχή της Lionsgate έχει παρουσίασει σταθερή άνοδο τον τελευταίο χρόνο. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι μετοχές της Lionsgate

Η Lionsgate έχει εξερευνήσει τις επιλογές της για το Starz εδώ και αρκετό καιρό. Πέρυσι, διεξήγαγε συνομιλίες για να πουλήσει το 20% των μετοχών της Starz και είχε επίσης συμμετάσχει σε συζητήσεις με πολλούς πιθανούς αγοραστές για τις δραστηριότητές της στο στούντιο, είχε αναφέρει το CNBC. Αρχικά, το 2022, η εταιρεία είχε πει ότι περίμενε να ολοκληρώσει μια πώληση ή διαχωρισμό της Starz μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η Lionsgate είχε κλίνει προς την εκποίηση του τομέα στούντιο, το οποίο διαθέτει μια ισχυρή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει επίσης το «The Hunger Games» και τηλεοπτικές σειρές όπως το «Mad Men».

Τα στελέχη της Lionsgate δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης κερδών του Φεβρουαρίου ότι η εταιρεία βρισκόταν σε καλό δρόμο να διαχωρίσει τη Lionsgate και τη Starz μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τον Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος Jon Feltheimer ο Feltheimer είπε σε ένα συνέδριο επενδυτών ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να «εξετάζει ένα σωρό διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις» όταν επρόκειτο να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές.

Η Lionsgate έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τα οικονομικά της κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα