Ο πρωθυπουργός  και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει απλά την εμπειρία αλλά κυρίως την όρεξη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεν ξεχνώ ότι εσείς ήσαστε που βάλατε πλάτη σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες για να ξαναβρεθούμε εδώ πάλι με 158 βουλευτές και τη ΝΔ κυρίαρχη. Να κρατήσουμε τις καλές πρακτικές της προηγούμενης τετραετίας και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες».

«Σας καλώ να βρούμε τη δύσκολη ισορροπία να μην αρνούμαστε τις αδυναμίες ή τα προβλήματα. Δεν έχει νόημα να αρνούμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας αλλά μην επιτρέψετε σε κανένα να μηδενίσει το έργο που έχουμε κάνει», σημείωσε.

«Στο επόμενο διάστημα οι αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα θα είναι σκληρές. Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν μερικούς αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος είναι ο Σταύρος Καλαφάτης

Ο Σταύρος Καλαφάτης διετέλεσε υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης στην προηγούμενη κυβέρνηση (ορκίστηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2022) και έχει μακρά διαδρομή στη ΝΔ. Η πρώτη του συμμετοχή σε εκλογές έγινε στις βουλευτικές του 2022, οπότε και έλαβε θέση επιλαχόντα βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ορκίστηκε βουλευτής το 2003 αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη -όταν εκείνος ανέλαβε νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Έκτοτε, ο Σταύρος Καλαφάτης εκλέγεται βουλευτής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση: Το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο του 2012, τον Ιούλιο του 2012, τον Ιανουάριο του 2015, τον Σεπτέμβριο του 2015, το 2019 και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: