Ο πρίγκιπας Τζορτζ, όπως και τα δύο αδέλφια του Σάρλοτ και Λούις, μεγαλώνουν στο πλαίσιο της μοναρχίας και με «αίσθηση καθήκοντος», με τους γονείς τους να επιδιώκουν, στο μέτρο του εφικτού, μια φυσιολογική ζωή.

Μπορεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον να προσπαθούν να μην επιβαρύνουν το μικρό Τζορτζ με ευθύνες, ωστόσο, ξέρουν πολύ καλά ότι μια μέρα θα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι, πλέον, δεύτερος στη σειρά διαδοχής πίσω από τον πατέρα του Γουίλιαμ.

«Μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τον πρίγκιπα Τζορτζ, έχοντας επίγνωση του ποιος είναι και του ρόλου που θα κληρονομήσει, αλλά θέλουν να μην τα βαρύνουν με την αίσθηση του καθήκοντος», έγραψε η συγγραφέας συγγραφέα Katie Nicholl στο βιβλίο της The New Royals.

Πάντως, ο πρίγκιπας Τζορτζ φέρεται να κατανοεί το ποιος ακριβώς είναι και ποια είναι η οικογένειά του. Μάλιστα, η συγγραφέας αποκαλύπτει μια ατάκα που είπε ο μικρός πρίγκιπας σε συμμαθητές του.

«Ο Τζορτζ καταλαβαίνει ότι μια μέρα θα γίνει βασιλιάς και ως μικρό αγόρι τσακώνονταν με φίλους στο σχολείο, όταν τους είπε τη φράση-δηλητήριο: “Ο μπαμπάς μου θα γίνει βασιλιάς, οπότε καλύτερα έχετε το νου σας”».

Η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον θαυμάζει τον τρόπο ανατροφής που ακολουθούν ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, που παρότι βρίσκονται στον πυρήνα της βασιλικής οικογένειας έχουν μια πιο προσγειωμένη προσέγγιση.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ φέρεται να έμαθε στα 7 του το βασιλικό του μέλλον

Στο βιβλίο Battle of Brothers του Robert Lacey αναφέρει ότι πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον ήθελαν να συζητήσουν τον μελλοντικό ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ.

Όπως ισχυρίζεται ενημέρωσαν τον Τζορτζ για τον μελλοντικό του ρόλο ως βασιλιάς της Αγγλίας «κάποια στιγμή» όταν έκλεισε τα 7 του χρόνια.

«Ο Γουίλιαμ δεν έχει αποκαλύψει πώς και πότε ανακοίνωσε τα μεγάλα νέα στον γιο του», πρόσθεσε.

«Ίσως μια μέρα ο Τζορτζ να μας πει την ιστορία ο ίδιος. Αλλά κάποια στιγμή στα έβδομα γενέθλια του αγοριού, το καλοκαίρι του 2020, λέγεται ότι οι γονείς του έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλάμβανε η ζωή του μικρού πρίγκιπα», έγραψε.

Ωστόσο, οι γονείς του ελπίζουν πως ο θεσμός θα εξελιχθεί μελλοντικά, προκειμένου να συμβαδίζει πιο αρμονικά με τους κανόνες της σύγχρονης εποχής. Όπως αναφέρει μάλιστα o βασιλικός βιογράφος: «Ο Γουίλιαμ δεν θέλει να κάνει στον γιο του ό,τι έκαναν και σε εκείνον. Να του γεμίζει δηλαδή το κεφάλι με όλους αυτούς τους κανόνες και τις υποχρεώσεις. Νομίζει πως έτσι ο Τζορτζ δεν θα “πάρει με καλό μάτι” το ρόλο του».

Διαβάστε ακόμη: