Η 7χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ, μπήκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, φορώντας ένα μικρό μενταγιόν με ιδιαίτερη σημασία: ένα μικρό πέταλο, καρφωμένο στο μαύρο φόρεμά της.

Το κομμάτι, αναμφίβολα, ήταν μια οπτική ωδή στην αείμνηστη γιαγιά της. Γνωστή λάτρης των αλόγων και των ιπποδρομιών η βασίλισσα συχνά ίππευε στην περιοχή του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Η συγκεκριμένη καρφίτσα της μικρής Σάρλοτ όχι μόνο τίμησε την μονάρχη, αλλά και το είδωλο που έχασε το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζει η Vogue.

Η μητέρα της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, για να τιμήσει την μονάρχη φόρεσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ με διαμαντένιο κούμπωμα που ανήκε στην ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η πριγκίπισσα επέλεξε να φορέσει το μοναδικό κομμάτι στην 70ή επέτειο του γάμου της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου το 2017 και ξανά στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο του 2021.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, φόρεσε επίσης ένα ζευγάρι ντελικάτα μαργαριταρένια σκουλαρίκια, που της δώρισε η βασίλισσα, για την επίσημη περίσταση.

Τα μαργαριτάρια έχουν μια μακροχρόνια σχέση με τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Βικτώρια τα φόρεσε για να σηματοδοτήσει την απώλεια του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου, το 1861, και τα χρόνια που ήρθαν πολλές ακολούθησαν το παράδειγμά της.

Tο «αφεντικό» και στην κηδεία

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει αποδείξει ότι είναι το αφεντικό της μικρής… συμμορίας των παιδιών των Κέιμπριτζ και το απέδειξε και τη μέρα της κηδείας της προγιαγιάς της, βασίλισσας Ελισάβετ.

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ αποφάσισαν να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους: τον 9 ετών πρίγκιπα Τζορτζ και την 7 ετών πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η Κέιτ Μίντλετον σε μια από τις δεξιώσεις του Σαββάτου εξήγησε ότι η Σάρλοτ και ο μικρός Λούις δεν δείχνουν ακριβώς να αντιλαμβάνονται την έννοια του θανάτου και, συνεπώς, της απώλειας της προγιαγιάς τους. Ο πρίγκιπας Τζορτζ έδειξε να αντιλαμβάνεται τον χαμό της προγιαγιάς του και μαζί με αυτό το πόσο σημαντική ήταν, κατά τα λεγόμενα της δούκισσας.

Πάντως, η Σάρλοτ, παρότι εξαιρετικά μικρή, σήμερα με το καπέλο της στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έδειξε να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες, χωρίς τα συνήθη νάζια και τις ζαβολιές της. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύει η «Daily Mail», ήταν εκείνη που έδινε οδηγίες στον πρίγκιπα Τζορτζ! «Πρέπει να κάνεις υπόκλιση» ακούγεται να του λέει με ύφος, καθώς περνά από μπροστά τους η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Και ο πρίγκιπας Τζορτζ υπακούει και αμέσως κατεβάζει το κεφάλι του.

Πριγκίπισσα Σάρλοτ, ειδικός στο πρωτόκολλο

Σε άλλο βίντεο, η πριγκίπισσα Σάρλοτ φαίνεται να πληροφορείται πρώτη από τις θείες της γύρω ότι πρέπει να υποκλιθεί και το πράττει, ενώ ακολουθεί και ο Τζορτζ.

Και τα δύο παιδάκια, πάντως, με στωικότητα ακολούθησαν όλη τη μακρά διαδικασία της κηδείας, με τη Σάρλοτ μόνο να ξεσπά σε κλάματα την ώρα που η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε στην Αψίδα του Ουέλινγκτον.

Η μικρή Σάρλοτ έχει αποδείξει και άλλες φορές ότι είναι το «αφεντικό» στο σπίτι των Κέιμπριτζ. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε αποκαλέσει τα τρία παιδιά του… συμμορία, κατά την πρώτη τους ημέρα στο νέο τους σχολείο, αλλά η ίδια η Σάρλοτ έχει φροντίσει να δείξει μόνη της ότι είναι αυτή που κάνει κουμάντο… Σίγουρα στον Τζορτζ, για τον εξόχως ζωηρό Λούις ελέγχεται.

Ήταν στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας τον περασμένο Ιούνιο όταν μέσα σε μια βασιλική άμαξα έδινε εντολές στον Λούις για το πότε πρέπει να χειροκροτά και πότε όχι, ενώ οδηγίες έδινε και στον Τζορτζ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Τότε πάντως, αδιαμφισβήτητα, την παράσταση είχε κλέψει ο 4 ετών Λούις, ο οποίος είχε… ξεσαλώσει.

Διαβάστε ακόμη: