Διάσπαση και μάλιστα πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενε κανείς, έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Ομπρέλας έχουν αποφασίσει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τη μεγαλύτερη ζημιά στη νέα ηγεσία υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο τελευταίος «διέγραψε» 4 στελέχη με αρκετή ιστορία, όμως, το χειρίστηκε το θέμα αρκετά επιπόλαια καθώς βάσει καταστατικού θα πρέπει να περάσουν από το Πειθαρχικό Όργανο το οποίο δεν ελέγχει αφού πρόεδρος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς που δεν είναι του κλίματος Κασσελάκη.

Παράλληλα, η διαγραφή ιστορικών στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης π.χ έχει φέρει και τις άλλες συνιστώσες σε αναταραχή.

Κείμενα απέστειλαν οι Αχτσιόγλου-Χαρίτσης-Ηλιόπουλος όπου τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε διάλυση αλλά αργά το βράδυ και μία μεγάλη ομάδα 115 στελεχών υπό των Σταθάκη-Ξανθού τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα το οποίο δεν εκφράζει πολιτικές θέσεις αλλά κινείται με γνώμονα την επικοινωνία… Δεν μπορείς να πεις ότι έχουν και άδικο…

Η όξυνση όμως, ήρθε πιο νωρίς όταν η Εφημερίδα των Συντακτών αποφάσισε να βγάλει στη φόρα τα παλαιά γραφόμενα του Κασσελάκη με ιδέες που έκαναν τον Μητσοτάκη να μοιάζει με… ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο χορό των αντιδράσεων έχουν μπει αρκετά στελέχη όπως ο ήρεμος κατά τ’ άλλα Θανάσης Δρίτσας αλλά και ο Αριστείδης Μπαλτάς, μέντορας του Αλέξη Τσίπρα που έχει πάρει το μέρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τη δική τους φράξια.

Ο Στέλιος Κούλογλου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να δώσει την έδρα πίσω.

Με το ένα πόδι εκτός βρίσκεται ο Πέτρος Κόκκαλης, από τους πρώτους που πριν ακόμα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές αμφισβήτησαν ανοικτά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ετοιμάζει πολιτική κίνηση η οποία θα έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά ενώ στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Εκτός κλίματος Κασσελάκη είναι και ο Κώστας Αρβανίτης ο οποίος όμως δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Το καταστατικό βοηθάει τους αμφισβητίες του Κασσελάκη να κάνουν ροντέο το κόμμα αφού δεν μπορούν να διαγραφούν καθώς τα κομματικά όργανα έχουν άλλη δύναμη.

Την Πέμπτη που θα γυρίσει ο Στέφανος θα συγκαλέσει Εκτελεστικό Γραφείο όπου η μόνη που μπορεί να τον αμφισβητήσει είναι η Έφη Αχτσιόγλου.

Ακολούθως, μπορεί να γίνει και Πολιτική Γραμματεία με αβέβαια αποτελέσματα αφού την προηγούμενη φορά 18 στους 20 δεν ψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη για Συνέδριο τον Φλεβάρη.

Ο στόχος είναι να πάει όλο το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή και να καταγραφεί η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Το Συνέδριο, πλέον, είναι μακριά. Όλα θα ξεκαθαριστούν πιο νωρίς.

Παρόλες τις αντιδράσεις, όμως, θα πρέπει να πούμε ότι ο Κασσελάκης εξελέγη νόμιμα.

Για φανταστείτε να υπήρχε τέτοια αμφισβήτηση απέναντι στον Μητσοτάκη… Θα τους είχε διαγράψει χθες…

Από την άλλη, όμως, είναι απολύτως γελοία όσα συμβαίνουν από τον ίδιο που υπερπροβάλει την προσωπική του ζωή.

Δεν είναι δυνατόν να λείπει για μήνα του μέλιτος την ώρα που έχουμε πλήρη εσωκομματικό πόλεμο. Ούτε να δηλώνει ότι ο «Τάιλερ είναι στεναχωρημένος»…

Όπως καταλαβαίνετε, το σήριαλ του ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει με τον σχηματισμό ενός κόμματος – να δούμε ποιος θα ηγηθεί- και τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεκατισμένο.

Ήδη δημοσκόποι έχουν φέρει τα κακά νέα στην Κουμουνδούρου.

Τα ποσοστά έχουν πέσει λόγω της μεγάλης εσωστρέφειας, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και παίρνει τα πάνω του, το ΚΚΕ πάει για διψήφια ποσοστά και ο Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος…

Και μέσα σε αυτό το χάλι, ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να πάρει θέση, σα να χαίρεται για όλη αυτή την κατάσταση… Θυμίζει τον Βούδα της Ραφήνας…

Διαβάστε ακόμη: