Οι «Παραβάσεις», το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που φέτος φέρουν τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες», συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα στον Φάρο με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου.

Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα, όπως τα πραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του, αποτελούν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων του ΚΠΙΣΝ.

Μετά το «Αγάπης Αγώνας Άγονος» (μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία: Άρης Μπαλής) και τη «Δωδέκατη Νύχτα» (μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου)σειρά έχει, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 17.00, «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Στην «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων», ένας έμπορος από τις Συρακούσες και ο υπηρέτης του φτάνουν στην Έφεσο, δίχως να γνωρίζουν πως στην πόλη αυτή ζουν οι δίδυμοι αδελφοί τους. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες και ύστερα από αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις οι ζωές και των τεσσάρων πλανημένων ηρώων θα ανατραπούν εντελώς.

Ένα από τα πρώτα έργα, αλλά και το συντομότερο του Σαίξπηρ, αυτή η καταιγιστικού ρυθμού φάρσα, που συνδυάζει απολαυστικά τη σωματική κωμωδία με τα πνευματώδη λογοπαίγνια, καταφέρνει να μιλήσει με τρόπο συγκινητικό για την κρίση του συζυγικού ζευγαριού, αλλά -κυρίως- ενός άλλου ζεύγους: της σχέσης του κοινωνικού μας εαυτού με την άγνωστη, σκοτεινή και αθέατη πλευρά του.

Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 (μειωμένο).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα καθώς και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Διαβάστε περισσότερα