Μπορεί το ΤΧΣ με το νέο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή να κλείνει ουσιαστικά την 31/12/2024 αφού αυτό θα συγχωνευθεί με το Υπερταμείο, όμως ένα άλλο παρασκήνιο συμβαίνει παράλληλα και αυτό έχει να κάνει με τις extra αμοιβές που διεκδικεί τόσο ο επικεφαλής του ΤΧΣ όσο και τα στελέχη του.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για συζητήσεις του επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη με αρμόδιους φορείς με σκοπό να βρεθεί τρόπος για να δοθεί bonus εκατομμυρίων ευρώ τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλα στελέχη του Ταμείου.

Το πρόσχημα που προβάλει για όλα αυτά είναι ότι ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στις αποκρατικοποιήσεις των Τραπεζικών ιδρυμάτων και το Κράτος οφείλει να του δώσει ένα καλό bonus για επιπλέον ανταμοιβή.

Δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Ξηρουχάκης όσο και τα λοιπά στελέχη του ΤΧΣ αμείβονται πλουσιοπάροχα, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε σχέση με τους μισθούς που απολαμβάνει η κοινωνία!

Λέγεται μάλιστα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως, ότι το bonus που φέρεται να ζητείται ισοδυναμεί με το σύνολο των ετήσιων απολαβών τόσο του επικεφαλής όσο και των λοιπών προβεβλημένων και μη στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!

Είναι προφανές ότι ο κ. Ξηρουχάκης προφανώς «ζήλεψε» από τα bonus που έχουν βγάλει οι συστημικοί τραπεζίτες για τους εαυτούς τους και τα προβεβλημένα στελέχη των 4 μεγάλων τραπεζών και θέλησε να τους μιμηθεί κινούμενος στα πρότυπα τους!

Όλα τούτα ωστόσο έχουν φτάσει στα αυτιά του εποπτεύοντα Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος έχει θέσει απαγορευτικό για το όλο εγχείρημα.

Καθώς συνεκτιμά τόσο τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η απόφαση του ΤΧΣ στην κοινωνία εάν γίνει αποδεκτή, ενώ ούτως ή άλλως έχει γίνει αποδέκτης τις σοβαρής αντίδρασης από την βάση αλλά και τα ΜΜΕ, στο αντίστοιχο εγχείρημα που επέβαλαν οι συστημικοί τραπεζίτες!

Και όλα αυτά λίγο πριν την ΔΕΘ, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που έχουν ενσκήψει λόγω των γενικότερων – αλλά και των ειδικών – συνθηκών!

Διαβάστε ακόμη: