Οι προετοιμασίες για τον γάμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της συντρόφου του, Μαράια, κορυφώνονται καθώς πλησιάζει η μεγάλη ημέρα.

Επειτα από περίπου μία δεκαετία σχέσης και τρία παιδιά, τον 4χρονο Λίαμ, τον 3χρονο Μάβερικ και την 11 μηνών Εύα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαράια Ριντλσπρίγκερ θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, στο πολυτελές «Costa Navarino» στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρόκειται για θρησκευτικό γάμο -ο «Greek Freak» είναι ορθόδοξος και η αγαπημένη του ανήκει στο καθολικό δόγμα-, ούτε για πολιτικό αλλά για μια υβριδική τελετή στην οποία οι δύο σύντροφοι θα δεσμευτούν να περάσουν το υπόλοιπο του βίου τους μαζί και η οποία θα λάβει χώρα το απόγευμα της 31ης Αυγούστου στην παραλία του ξενοδοχείου «W» στο Costa Navarino. Το εν λόγω σημείο κάθε άλλο παρά τυχαία επιλέχτηκε, αφού πληροί την απαράβατη προϋπόθεση που έχουν θέσει οι μελλόνυμφοι, να μην κάνουν δηλαδή βορά τον γάμο τους στα media και τα social media. Τουλάχιστον χωρίς τη δική τους συγκατάθεση.

Οι εορτασμοί ξεκινούν απόψε, Παρασκευή, με ένα pre-wedding πάρτι στο ξενοδοχείο, όπου οι καλεσμένοι θα φορούν λευκά ρούχα. Αύριο, θα ακολουθήσει μια νιγηριανή τελετή, στην οποία ο Γιάννης επιθυμεί να τιμήσει τη χώρα καταγωγής του. Η γαμήλια τελετή θα λάβει χώρα την Κυριακή, με τις ετοιμασίες να βρίσκονται σε πυρετώδη ρυθμό.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει αυξηθεί από χθες, καθώς οι περίπου 200 καλεσμένοι του ζευγαριού καταφθάνουν αεροπορικώς, κυρίως από το εξωτερικό, με ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα. Μεταξύ των καλεσμένων βρίσκονται οι τέσσερις ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς. Ανάμεσα στους καλεσμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους θα φτάσουν από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ιδιωτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και εννοείται ότι θα έχουν στη διάθεσή τους και την υπηρεσία μεταφοράς μέσω ελικοπτέρου του resort, βρίσκονται και 30 VVIP.

Ο υπερθετικός όρος (βλ. Very Very Important Person) δεν χρησιμοποιείται καταχρηστικά ή για τη δημιουργία εντυπώσεων, αφού οι πληροφορίες που διαρρέονται με φειδώ συντείνουν πως πρόσκληση για τον τριήμερο γαμήλιο εορτασμό έχουν λάβει και σκοπεύουν να ανταποκριθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, ο θρύλος του NBA Λεμπρόν Τζέιμς, που συνδέεται με στενή φιλία με τον «Greek Freak», η Σερένα Γουίλιαμς, ακούστηκε κι ο Κιλιάν Εμπαμπέ, αλλά οι υποχρεώσεις του τρέχουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι παίκτες και ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς και βέβαια ο πρόεδρος της ομάδας Πίτερ Φέιγκιν.

Στον γάμο αναμένεται να βρεθούν και συμπαίκτες του Γιάννη από την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, καθώς και αθλητές που έχουν αγωνιστεί μαζί του και με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στα πρώτα χρόνια στον Φιλαθλητικό.

Οι πιο σημαίνοντες από τους καλεσμένους θα καταλύσουν στις σουίτες του ξενοδοχείου «W», οι οποίες προσφέρουν και την πάντα καλοδεχούμενη υπηρεσία προσωπικού μπάτλερ, καθώς και στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο «Mandarin», κάποιοι θα απολαύσουν μόνο μία διανυκτέρευση στη μεσσηνιακή γη, ενώ άλλοι αναμένεται να συνδυάσουν την πρόσκληση στον γάμο με ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας.

Οι λεπτομέρειες του γάμου

Το τρίπτυχο των εορτασμών ξεκινά να ξεδιπλώνεται σήμερα το απόγευμα με ένα πάρτυ υποδοχής στο μπαρ «Between» -λέγεται ότι το dress code έχει οριστεί ως αυστηρά λευκό-, το οποίο βρίσκεται επίσης στο ασφαλές απάγκιο του ξενοδοχείου «W» και θα συνεχιστεί την επομένη με ένα ακόμα, αυτή τη φορά με νιγηριανές αναφορές. Αποκορύφωμα θα είναι φυσικά η γαμήλια τελετή που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη ημέρα. Το πόση σημασία στη φιλοξενία των προσκεκλημένων τους και πόση έμφαση στη λεπτομέρεια δίνουν οι μελλόνυμφοι μαρτυρά το γεγονός ότι οι ίδιοι πέρασαν πέντε ημέρες στο Costa Navarino δοκιμάζοντας ακαταπόνητα περισσότερα από 200 πιάτα, για να επιλέξουν τα ιδανικά τόσο για το γαμήλιο δείπνο όσο και για τα δύο πάρτυ-προπομπούς του ευτυχούς γεγονότος.

Το μενού στο οποίο κατέληξε το ζευγάρι θα έχει μια μάλλον ευρεία γκάμα αναφορών -από ραφιναρισμένες, ελεβέ εκδοχές του πατροπαράδοτου (για τους Αμερικανούς) μπέργκερ μέχρι σοφιστικέ σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να λανσάρει στο γάμο και το πρώτο κρασί-αποτέλεσμα της σύμπραξής του μέσω της εταιρίας επενδύσεων Ante Inc. με τα Ελληνικά Οινοποιεία, στα οποία κατέχει μερίδιο μετοχών 10% από το 2022. Πρόκειται για μια ροζέ ετικέτα η οποία θα φέρει το όνομα της Μαράια Ριντλσπρίγκερ και, εκτός από τη συμβατική φιάλη των 750 ml, θα κυκλοφορήσει στην αγορά και σε magnum έκδοση. Οι προσκεκλημένοι του γάμου θα έχουν το προνόμιο να δοκιμάσουν την πρώτη σοδειά του Greek Freak πρώτοι.

Δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς τον ευφάνταστο τρόπο που επέλεξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να διατρανώσει για μία ακόμα φορά τον έρωτά του για εκείνη που μοιάζει να ενσαρκώνει στον απόλυτο βαθμό τη γυναίκα της ζωής του. Αν και κανείς από τους δύο τους δεν έχει μιλήσει για τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν πρώτη φορά, το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή το 2014. Τότε ο Γιάννης διένυε την παρθενική σεζόν του στους Μιλγουόκι Μπακς ενώ η Μαράια, ως απόφοιτη του τμήματος Sports Managment του Πανεπιστημίου Rice του Χιούστον, έκανε την πρακτική της στην αμερικανική μπασκετική λίγκα.

Προερχόμενη απο αθλητική οικογένεια, μια και ο πατέρας της Πατ υπήρξε μπασκετομπολίστας, η Ριντλσπρίγκερ θήτευσε και η ίδια στον αθλητισμό και μάλιστα με αξιώσεις. Υπήρξε δεινή βολεϊμπολίστρια, όπως και οι δύο αδελφές της Μακέιλα και Μάγια, και κατάφερε μάλιστα να αναδειχθεί σε MVP του Κολεγιακού Πρωταθλήματος τη χρονιά της αποφοίτησής της.

Διαβάστε ακόμη: