Το δίλημμα που ετέθη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από κορυφαία στελέχη του κόμματος είναι ένα και μοναδικό: Ή ζητάς εκλογές στη διάρκεια της  αποσυσπείρωση και νέο κύκλο εσωστρέφειας με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Στο Μαξίμου αναμένουν με ιδιαίτερη προσοχή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει.

Αν τελικά τολμήσει να ζητήσει εκλογές, τότε η… γαλοπούλα παγιδεύεται στη στρατηγική που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χρεώνεται τις πρόωρες κάλπες που θα στηθούν πιθανότατα τον Μάρτιο.

Αν συνεχίσει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με αποσυσπείρωση και μπορεί από το 25% να βρεθεί και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να διαμορφώνει εκλογικό σκηνικό.

Ο τουρισμός πήγε ανέλπιστα καλά, η ανάπτυξη καλπάζει σε επίπεδα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, τα κονδύλια από το Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης δημιουργούν προσδοκίες και εγκλωβίζουν τους κορυφαίους παράγοντες της διαπλοκής στο άρμα του Μαξίμου, ενώ η εφιαλτική πανδημία παρά το γεγονός ότι δεν προχωράνε όσο έπρεπε οι εμβολιασμοί εμφανίζει για πρώτη φορά σημάδια ύφεσης.

Οι τρεις ποσοστιαίες μονάδες που απώλεσε το κυβερνών κόμμα εξαιτίας της διαχείρισης των πυρκαγιών και το φιάσκο του Αποστολάκη επέστρεψαν και πάλι … με τόκο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει συντριπτική υπεροχή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αντίθετα η Κουμουνδούρου κινδυνεύει να μείνει και χωρίς κομματικές εφημερίδες που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στην κοινωνία.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ευνοεί τον στρατηγικό σχεδιασμό του Μαξίμου και είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι τους επόμενους μήνες εκτός βέβαια αν συμβεί κανένα συγκλονιστικό απρόοπτο.

Σε περίπτωση κατά την οποία οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο που θα είναι διπλές όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστεί νέα ταπεινωτική ήττα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες παραίτησής του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός κατέφυγε στο παράδειγμα με τη γαλοπούλα που βιάζεται να έρθουν τα Χριστούγεννα.