Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ κατέστη επιθετικότερη στην επαναγορά ιδίων μετοχών και τις δύο τελευταίες ημέρες αγόρασε 290 χιλ. μετοχές πλησιάζοντας το 1 εκατ. ίδιες μετοχές.

Ο τίτλος διακίνησε χθες 1,5 εκατ. μετοχές καθώς πολλοί επενδυτές ποντάρουν σ αυτά τα επίπεδα τιμών, περίπου 40% χαμηλότερα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ΔΕΗ προχώρησε χθες σε δύο κύκλους αγορών ίδιων μετοχών, στα 5,60 και στα 5,34 ευρώ, σε μια ισχυρή στήριξη της μετοχής κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης!

Και αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές αυτές αποκτώνται στο πλαίσιο στήριξης της τιμής και όχι για να διανεμηθούν ως stock options στα στελέχη της Επιχείρησης, όπως σπεκουλάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός μιντιακός οργανισμός που υποκινείται από επιχειρηματικά συμφέροντα!

Σημειώνεται ακόμη ότι η Δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού είναι περίπου μόνη της, όμως, καθώς αργούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον νέο μηχανισμό αποζημίωσης – ο οποίος θα ευνοεί την ΔΕΗ και τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Την ίδια στιγμή στον χώρο της ενέργειας παρασκηνιακά συντελούνται εξελίξεις τις οποίες δεν πρέπει να αγνοήσει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Η εξαγορά start up εταιρείας για τους φορτιστές δεν είναι η καλύτερη απάντηση στην τρέχουσα συγκυρία.