Τις προηγούμενες ημέρες, σε πολλές πόλεις αυτού του πλανήτη, έξω από καταστήματα της Swatch επικράτησε χάος! Το ίδιο συνέβη και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Athens Mall, όπου μπροστά από την είσοδο του καταστήματος αυτής της εταιρίας εμφανίστηκαν ουρές από υποψήφιους αγοραστές.

Όλοι αυτοί που στοιχήθηκαν ο ένας πίσω από τον άλλον, είχαν τον ίδιο στόχο: να αγοράσουν τη φθηνή εκδοχή -κοστίζει 25ο ευρώ– του πολυτελούς ρολογιού Omega Speedmaster -που δεν κοστίζει λίγα ευρώ, αλλά χιλιάδες δολάρια- σε συνεργασία με τη Swatch και με φόντο το Διάστημα.

Οι σκηνές που καταγράφηκαν από ειδησεογραφικά δίκτυα όλου του πλανήτη είχαν ακριβώς την ίδια λεζάντα – και όχι άδικα: «φρενίτιδα».

Το ρολόι, γνωστό και ως “Moon Watch” -αφού το φορούσαν οι Αμερικανοί αστροναύτες- πολύ σύντομα έγινε το αντικείμενο πόθου πάρα πολλών που ήθελαν να το αποκτήσουν απεγνωσμένα. Χωρίς καμία δόση υπερβολής…

Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, το κατάστημα της Swatch κατέβασε ρολά, καθώς οι πελάτες παραλίγο να μπουκάρουν μέσα.

Στη Γενεύη της Ελβετίας, εκατοντάδες άτομα έκαναν «ουρά» γύρω από το κατάστημα της Swatch, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, η οποία προχώρησε και στη σύλληψη ενός ατόμου – ήθελε να μπει παρακάμπτοντας όσους είχε μπροστά του, βρίζοντάς τους και σπρώχνοντάς τους.

Από την άλλη, πολλοί ήταν οι τυχεροί που το έκαναν δικό τους, αλλά όσοι αγόρασαν την μπλε εκδοχή του -αφού κυκλοφορεί σε πάρα πολλά χρώματα- διαπίστωσαν πως αφήνει μπλε χρώμα στον καρπό τους!

Πολλοί από αυτούς άρχισαν να ποστάρουν ακριβώς αυτό στα social media: «Παιδιά, αφήνει χρώμα στο δέρμα». Αμέσως μετά, η εταιρεία -με επίσημη ανακοίνωση- απάντησε ότι η μεταφορά χρώματος από το ρολόι δεν είναι τοξική ή επιβλαβής για τον χρήστη και αποτελεί κάτι που συμβαίνει «πολύ, πολύ σπάνια». Μάλιστα, ο αποχρωματισμός θα εξαφανιστεί με τον καιρό, όπως διαβεβαίωσε η Swatch τους πελάτες της και απέδωσε το φαινόμενο στη μεγάλη ποσότητα υλικού που χρησιμοποίησε για να επιτύχει αυτό το έντονο χρώμα.

Το βέβαιο είναι πως κάποιοι από εκείνους που αγόρασαν το πραγματικά εξαιρετικό ρολόι «Mission to Neptune» της σειράς MoonSwatch της Swatch, έβαλαν αγγελίες στο eBay, ζητώντας χρήματα ακόμα και 30 φορές υψηλότερα από τις τιμές που το αγόρασαν.

Εννοείται, υπάρχουν πάρα πολλοί που τα αγοράζουν, παρά το γεγονός πως γνωρίζουν ότι τα ρολόγια αυτά ίσως αφήσουν μια μπλε εσάνς στο χέρι τους.