Ο Όμιλος Swatch, η μεγαλύτερη ωρολογοποιία στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 5,2% στις ετήσιες πωλήσεις προσθέτοντας ότι βλέπει «εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης» για το 2024.

Ο κατασκευαστής των ρολογιών Omega, Tissot και Longines καθώς και των πλαστικών ρολογιών Swatch είπε ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν στα 7,89 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα ($9,11 δισ), σημειώνοντας αύξηση 5,2% σε όρους φράγκου και αύξηση 12,6% όταν μετρώνται σε σταθερή ισοτιμία.

Κατά το δ’ τρίμηνο, η αύξηση των πωλήσεων της Swatch επιβραδύνθηκε στο 8%, δήλωσε η ελβετική εταιρεία, της οποίας τα αποτελέσματα επηρεάσθηκαν από τη μεγάλη ανατίμηση του φράγκου το 2023.

Η ετήσια αύξηση των πωλήσεων ήταν σύμφωνη με την πρόβλεψη της Zuercher Kantonalbank, η οποία ανέμενε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 12,7% στα 7,9 δισεκατομμύρια φράγκα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,1% στα 890 εκατ. φράγκα, καθώς η εταιρεία δήλωσε και πάλι αισιόδοξη για το επόμενο έτος. «Ο Όμιλος αναμένει εξαιρετικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη σε τοπικά νομίσματα το 2024», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

«Η μάρκα κοσμημάτων Harry Winston θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε κύκλο εργασιών το 2024. Οι μάρκες Swatch και Tissot, καθώς και η Longines, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά στις χαμηλότερες και μεσαίες κατηγορίες τιμών».

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει επίσης πρόσθετη ζήτηση από την Κίνα, μια μεγάλη κινητήρια δύναμη της αγοράς πολυτελών ειδών τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενη τις ισχυρές μάρκες της στις χαμηλότερες και μεσαίες τιμές.

Διαβάστε ακόμη: