Μια συνεργασία που πολλοί καταναλωτές περίμεναν γίνεται πραγματικότητα. Η Coca-Cola συνεργάζεται με το αποστακτίριο Jack Daniel’s Brown-Forman για να φτιάξει ένα κοκτέιλ που θα περιέχει το γνωστό ουίσκι και το αναψυκτικό στο ίδιο κουτί.

Σηματοδοτεί το τέταρτο νέο αλκοολούχο ποτό στο χαρτοφυλάκιο της Coca-Cola σε λιγότερο από δύο χρόνια, αλλά το πρώτο που θα περιλαμβάνει το αναψυκτικό τύπου cola στο ίδιο προϊόν.

Ο Αμερικανικός κολοσσός με έδρα την Ατλάντα έχει ήδη συνεργαστεί με την Molson Coors Beverage στο Topo Chico Hard Seltzer and Simply Spiked Lemonade, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, και με την Constellation Brands στο Fresca Mixed Cocktails.

Μείωση στην κατανάλωση

Καθώς η κατανάλωση αναψυκτικών μειώνεται, η Coca Cola δεν είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής ποτών που ωθεί τις μάρκες αναψυκτικών της στο αλκοόλ μέσω συνεργασιών. Προηγουμένως και η ανταγωνίστρια Rival PepsiCo κυκλοφόρησε το Hard Mtn Dew μέσω μιας συνεργασίας με τη ζυθοποιία Sam Adams, Boston Beer. 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αναψυκτικών και οι ζυθοποιίες και ποτοπαραγωγοί επωφελούνται από τις συνεργασίες με τις εταιρίες αναψυκτικών, διαφοροποιώντας τα χαρτοφυλάκια τους μακριά από το σκέτο αλκοόλ. Η Brown-Forman πουλάει ήδη κοκτέιλ σε κουτιά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ποτού Jack-and-Coke που παρασκευάζεται με generic cola. Όμως η κατηγορία έχει λάβει ώθηση τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές αλκοόλ αναζητούν πιο βολικές επιλογές.

Τα έτοιμα προς κατανάλωση ποτά είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα οινοπνευματωδών ποτών από το 2018, κλέβοντας μερίδιο αγοράς από την  “παραδοσιακή” μπύρα, σύμφωνα με την IWSR Drinks Market Analysis

Το νέο προϊόν της Coca Cola με την Jack Daniel’s θα κυκλοφορήσει στο Μεξικό αργότερα μέσα στη χρονιά και εν συνεχεία θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.