Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, τερματίζοντας ένα τριήμερο ράλι, καθώς η απροσδόκητη άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση και οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για να κατευθύνουν τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Το αργό Brent σημείωσε πτώση 98 σεντς, ή 1,27%, στα 76,46 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 1,02 δολάρια ή 1,4%, στα 72,68 δολάρια.

Σε μια πιθανή ένδειξη εξασθένησης της ζήτησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαΐου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 399.000 βαρέλια, ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Τα στοιχεία διέψευσαν τις προσδοκίες οκτώ αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για απόσυρση 900.000 βαρελιών αργού και πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης. Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα πετρελαίου αναμένονται την Τετάρτη.

Η εκπληκτική αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ μαζί με τις χαμηλότερες εισαγωγές αργού και την πιο ήπια ανάπτυξη των εξαγωγών τον Απρίλιο στην Κίνα επέτειναν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, αυξάνοντας δυνητικά την πιθανότητα η Federal Reserve να διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια προς το παρόν.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια εάν χρειαστεί, παρόλο που η Federal Reserve απέσυρε τις οδηγίες σχετικά με την ανάγκη για μελλοντικές αυξήσεις.

Η αγορά περιμένει επίσης τη μηνιαία έκθεση πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) την Πέμπτη για ενδείξεις σχετικά με το εάν ο όμιλος και οι σύμμαχοί του θα χρειαστεί να μειώσουν ξανά την παραγωγή για να στηρίξουν τις τιμές.

Διαβάστε περισσότερα