Μια ευρέως ακολουθούμενη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο, αν και ο ρυθμός της ετήσιας αύξησης παρείχε κάποια ελπίδα ότι το κόστος ζωής θα μειωθεί αργότερα εντός του έτους.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά το κόστος μιας ευρείας σειράς αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε 0,4% για τον μήνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Dow Jones, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Τετάρτη.

Ωστόσο, αυτό ισοδυναμούσε με ετήσια αύξηση 4,9%, ελαφρώς μικρότερη από την εκτίμηση 5% και τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2021.

Ο ετήσιος ρυθμός ήταν 5% τον Μάρτιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε 0,4% μηνιαίως και 5,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και οι δύο σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στα νέα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεντρικών δεικτών να γίνονται θετικά και οι αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερες.

Η ένδειξη του ΔΤΚ μειώθηκε σημαντικά από τότε που κορυφώθηκε γύρω στο 9% τον Ιούνιο του 2022. Ωστόσο, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να διατηρείται πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.

Διαβάστε περισσότερα