Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (3-4 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, το οποίο είχε μια συμμετοχή με «βαρύ» όνομα.

Ένα από τα πληρώματα που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν οι «J.J.-Κ. Στεφανής» – και αυτό το «J.J.» κρύβει από πίσω του μια μεγάλη ιστορία.

jj

Το «J.J.» λοιπόν σημαίνει «Jigger Junior» και σηματοδοτεί το αγωνιστικό ντεμπούτο του 19χρονου Μάξιμου Βαρδινογιάννη, που είναι ο μικρός γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος με το ψευδώνυμο Τζίγγερ σάρωσε τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τις προηγούμενες δεκαετίες.

jj

Ο Τζίγγερ Τζούνιορ έτρεξε με ένα Skoda Fabia R5, ένα αρκετά δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο, και είχε για συνοδηγό τον πολύπειρο Κώστα Στεφανή, ο οποίος όπως θυμάστε ήταν συνοδηγός και στις επιτυχίες του… πρεσβύτερου Τζίγγερ.
Η πρώτη εμφάνιση του Μάξιμου Βαρδινογιάννη στους αγώνες ήταν σαφώς επιτυχημένη, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης και όπως δήλωσε έμαθε πάρα πολλά από αυτό το ντεμπούτο.

jj

Όπως φαίνεται, το «μικρόβιο» των αγώνων ακόμα υπάρχει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και παρότι δεν αποκαλύφθηκε αν και πότε θα δούμε ξανά τον νεαρό Μάξιμο σε αγώνα, θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρξει επιστροφή.

Το όνομα «Τζίγγερ» επανεμφανίστηκε στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

jj

Για την ιστορία, το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας κέρδισαν οι Τσουλόφτας/Ηλίας με VW Polo R5, μπροστά από τους Κύρκο/Πολυζώη (Mitsubishi EVO) και τους Παντελή/Πάμπο (Citroen DS3 R5).

jj