Ο Έλτον Τζον είναι γνωστός για την εξωφρενική του γκαρνταρόμπα. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτει μερικά από τα πιο σπάνια και ιδιαίτερα κομμάτια παγκοσμίως.

Πολλά από αυτά τέθηκαν προς πώληση από τον οίκο Christie’s, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον “Rocket Man”. Στη δημοπρασία που είχε τίτλο Collection of Sir Elton John Goodbye Peachtree Road και πραγματοποιήθηκε στο πρώην διαμέρισμά του στην Ατλάντα, βρέθηκε και το διάσημο λεοπάρ Rolex Daytona του τραγουδιστή, ένα εξαιρετικά σπάνιο και ακριβό κομμάτι.

Μάλιστα, το εκθαμβωτικό ρολόι του Έλτον Τζον με τα λεοπάρ σχέδια έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού πωλήθηκε για 8 εκατομμύρια δολάρια. Το ρολόι κατασκευάστηκε το 2001, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, αλλά έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Βασιλείας το 2004, όπου ο παράξενος σχεδιασμός του προκάλεσε αίσθηση. Εκτός από αυτό το καντράν με το λεοπάρ σχέδιο, το ρολόι διαθέτει μια στεφάνη με 36 κίτρινα ζαφείρια τετράγωνης κοπής, αλλά και 48 διαμάντια κοπής μπριγιάν. Οκτώ διαμαντένιοι αριθμοί εμφανίζονται επίσης στο συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο βγήκε στο «σφυρί» για 176.400 δολάρια και είδε την τιμή του τελικά να εκτοξεύεται.

Παρόλο που το ρολόι του Έλτον Τζον είναι αρκετά γοητευτικό, δεν ήταν η μόνη σπουδαία πώληση της βραδιάς. Ένα από τα έργα που εντυπωσίασαν ήταν το Flower Thrower Triptych του Banksy, το οποίο ο τραγουδιστής είχε αποκτήσει απευθείας από τον διάσημο καλλιτέχνη. Το έργο του 2017 -που δημιουργήθηκε με σπρέι σε καμβά- απεικονίζει έναν άνδρα που ετοιμάζεται να πετάξει ένα μπουκέτο λουλούδια σε τρία πλαίσια διαφορετικού μεγέθους. Η εκτίμηση ήταν ότι θα πωλούνταν μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά τελικά απέφερε το ποσό των 1.925.500 δολαρίων.

Δύο ακόμη ρολόγια σημείωσαν εξαιρετικές πωλήσεις. Το περιορισμένης έκδοσης Cartier Crash του Τζον πωλήθηκε για 277.200 δολάρια, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση πώλησης των 70.000 δολαρίων. Ένα υπογεγραμμένο Cartier Tank Normale πωλήθηκε 176.400 δολάρια, σχεδόν εννέα φορές πάνω από την εκτίμηση των 20.000 δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ πώλησης για το μοντέλο. Vintage μεταξωτά πουκάμισα Gianni Versace, πιάτα από πορσελάνη, καθώς και ένα πιάνο Yamaha Grand Piano συμπλήρωσαν τη δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμη: