Ένας πρώην Αμερικανός στρατιώτης από τη Βόρεια Ντακότα έγινε viral, χάρη στην επίσκεψή του στην αμερικανική έκδοση του «Antiques Roadshow». Ο στρατιώτης έφερε μαζί του ένα παλιό ρολόι για αξιολόγηση, χωρίς να περιμένει τα όσα θα ακολουθήσουν. Το εν λόγω ρολόι, ένα Rolex Oyster Cosmograph που αγοράστηκε το 1974 για κάτι λιγότερο από 400 ευρώ και δεν είχε φορεθεί ποτέ, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο. Όταν ο εκτιμητής Peter Planes αποκάλυψε ότι το ρολόι θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 400.000 ευρώ σε δημοπρασία, η αντίδραση του David ήταν μια από τις καλύτερες των εποχών.

Μόλις του ανακοινώθηκε η εκτίμηση, ο πρώην αεροπόρος έπεσε κάτω. Αφού ανέκτησε την ψυχραιμία του και σηκώθηκε όρθιος, ο David ενημερώθηκε ότι, λόγω της άψογης κατάστασης του ρολογιού και της παρουσίας των αρχικών του εγγράφων, η αξία του εκτιμάται στην πραγματικότητα μεταξύ 500.000 και 700.000 ευρώ. Ο Planes το περιέγραψε ως «ένα από τα σπουδαιότερα ρολόγια που έχουν δει ποτέ στο Antiques Roadshow», μια δήλωση που άφησε τον David σχεδόν άφωνο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OnlyForLuxury (@onlyforluxury)

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη διαρκή απήχηση του Antiques Roadshow, ενός προγράμματος που αποτελεί βασικό στοιχείο της τηλεόρασης στο Ηνωμένο Βασίλειο από το ντεμπούτο του στο BBC One το 1979. Η μορφή της εκπομπής, η οποία περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες που αξιολογούν αντίκες, όχι μόνο ψυχαγωγεί αλλά και εκπαιδεύει τους τηλεθεατές εδώ και δεκαετίες. Με την ικανότητά της να αποκαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς και να φέρνει στο φως τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτούς, η εκπομπή γνωρίζει συνεχή επιτυχία και δημιούργησε πολλαπλές διεθνείς εκδόσεις, μεταξύ άλλων στη Φινλανδία, το Βέλγιο και την Αυστραλία.