Το στρες, το άγχος και διάφορα αρνητικά συναισθήματα «κάνουν» πολλούς ανθρώπους να δυσκολεύονται με τον ύπνο τους με αποτέλεσμα αυτοί να ψάχνουν να βρουν κάποια αξιόπιστη τεχνική που θα τους βοηθήσει να κοιμούνται πιο εύκολα.

Εξάλλου, ζούμε σε έναν κόσμο που στερείται ύπνου, αφού σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, περισσότερο από το 30% των ενηλίκων δεν κοιμούνται επαρκώς, σύμφωνα με το eatthis.

Ένας χρήστης του TikTok, μεταπτυχιακός φοιτητής ψυχολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με το ψευδώνυμο «Psychologee», ανέβασε στο λογαριασμό του ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει μια τεχνική η οποία, όπως λέει, του «άλλαξε τη ζωή».

«Ο καθηγητής ψυχολογίας μου έδειξε αυτό το κόλπο για να κοιμάμαι σε 5 λεπτά. Θεράπευσε την αϋπνία μου» γράφει.

Και εξηγεί τι πρέπει να κάνει κανείς για να κοιμηθεί σε 5 λεπτά: «Ξεκινήστε να κάνετε λίστες με τυχαία πράγματα στο μυαλό σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν σχετίζονται άμεσα. Π.χ. Πατάτες, Ταρζάν, βιολί… Όσο πιο τυχαία, τόσο το καλύτερο»

Μέχρι στιγμής, το βίντεο έχει πάνω από 3,7 εκατομμύρια προβολές και 1,1 εκατομμύρια like.

Κάποιοι χρήστες σχολίασαν ότι το δοκίμασαν και όντως «δούλεψε» ενώ κάποιοι άλλοι…ακόμα κι έτσι δεν κατάφεραν να κοιμηθούν σύντομα.

@psychologeeThis changed my life! #learnontiktok #psychology #uni #tiktoktutorial #sleep #fyp #tiktokpartner♬ Rasputin (7″ Version) – Boney M.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.