Το ακίνητο των 43.000 τετραγωνικών μέτρων χτίστηκε το 1880 από τον Ιταλό βαρόνο Αγκοστίνο Πενέσι για να στεγάσει τη συλλογή έργων τέχνης του, σύμφωνα με όσα δήλωσε  ένας πράκτορας της «Italy Sotheby’s International Realty». Αντ’ αυτού, η οικογένειά του κατέληξε να ζει εκεί για πέντε γενιές.

Μπορεί να πει κανείς πως ο κάστρο φαίνεται οικείο, καθώς αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων για ταινίες όπως ο «Νονός ΙΙΙ». Σύμφωνα με το Italy Sotheby’s, μια σκάλα και μερικά δωμάτια στον πρώτο όροφο εμφανίστηκαν σε σκηνές της ταινίας.

Η ιστορία του σπιτιού εκτείνεται και πέρα από το Χόλιγουντ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως βάση διοικητικής μέριμνας από τον γερμανικό στρατό, σύμφωνα με το Italy Sotheby’s, και αργότερα μετατράπηκε σε νοσοκομείο πεδίου από τους Συμμάχους.

Μετά τον πόλεμο, η οικογένεια επέστρεψε στο κάστρο και το χρησιμοποιούσε κυρίως κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου συγκομιδής των σταφυλιών, σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο Sotheby’s.

Τώρα, το ακίνητο διατίθεται προς πώληση από έναν από τους απογόνους του βαρόνου, ο οποίος ζει σήμερα εκεί. Βρίσκεται στην αγορά εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με την Italy Sotheby’s.

Το κάστρο έχει νεογοτθική αρχιτεκτονική και πλαισιώνεται από δύο πύργους και διαθέτει επίσης ιδιωτικό πάρκο 2,5 στρεμμάτων με σιντριβάνια και πλούσια φυτά.

Οι φοίνικες περιβάλλουν το δραματικό δρόμο για την είσοδο στο σπίτι.

Στο εσωτερικό, η κύρια είσοδος ανοίγει σε μια μεγάλη αίθουσα με μια μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο.

Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν δύο βεράντες με θέα στον κήπο και μια αίθουσα υποδοχής όπου στο τζάκι είναι χαραγμένα τα αρχικά της οικογένειας Πενέσι.

Οι ηλιόλουστες βεράντες είναι αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν τραπέζια και καρέκλες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της καταχώρισης.

Τα 22 υπνοδωμάτια κατανέμονται σε δύο ορόφους. Το ένα στον πρώτο όροφο διαθέτει τζάκι με ξύλα και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Σε όλο το σπίτι, πολλά από τα δωμάτια είναι σήμερα διακοσμημένα με έπιπλα αντίκες, περίτεχνους πολυελαίους και έργα τέχνης. Και τα περισσότερα από τα δωμάτια του κάστρου έχουν μεγάλα, τοξωτά παράθυρα με θέα στους χώρους του κάστρου.

Στον βόρειο πύργο του κάστρου υπάρχει ένα μικρό παρεκκλήσι με ψηλά ταβάνια διακοσμημένο με τοιχογραφίες, σύμφωνα με την καταχώριση.

Σύμφωνα με ένα email που έστειλε το Italy Sotheby’s στο Insider, η οικογένεια Πενέσι χρησιμοποιούσε το παρεκκλήσι για να γιορτάζει τα Χριστούγεννα και τις Κυριακάτικες λειτουργίες. Από τη δεκαετία του 1970, το παρεκκλήσι και το πάρκο χρησιμοποιούνται επίσης για ιδιωτικούς γάμους και τελετές.

Και με περίπου 6,6 εκατομμύρια δολάρια, όλα αυτά μπορούν να γίνουν δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα