Ο Τζέιμς Κάαν, ο Αμερικανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Σόνι Κορλεόνε στον «Νονό», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, το απόγευμα της Πέμπτης (7/7).

«Με μεγάλη θλίψη σας ενημερώνουμε για το θάνατο του Jimmy το βράδυ της 6ης Ιουλίου. Η οικογένεια εκτιμά το κύμα αγάπης και τα συλλυπητήρια σας και σας παρακαλεί να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet.

Τζέιμς Κάαν 

Ο Τζέιμς Κάαν  ήταν Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γνώστης πολεμικών τεχνών. Γεννημένος στην εργατική συνοικία του Μπρονξ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου του 1940, ο Τζέιμς ήταν παιδί δύο Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία. Η οικογένεια του έμπορου κρέατος Arthur Caan και της Sophie Falkenstain-Caan απέκτησε τρία παιδιά. Ο Τζέιμς μεγάλωσε στο Κουίνς και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Ακολούθως γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, έχοντας εκεί συμφοιτητές το σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Lainie Kazan, αλλά δεν θέλησε να αποφοιτήσει, καθώς στράφηκε από νωρίς στην υποκριτική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Hofstra πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» της Νέας Υόρκης.

Για την ερμηνεία του στο ρόλο του ευέξαπτου Sonny Corleone στην ταινία «The Godfather» ο Κάαν βραβεύθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου ως καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός και έλαβε επίσης έναν «Χρυσό Σκούφο». Για την έως τότε προσφορά στον Κινηματογράφο ο Κάαν εισήλθε το 1978 στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων» του Χόλιγουντ, ενώ απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648 της Hollywood Boulevard