Το δικό του αστέρι στην “Λεωφόρο της Δόξας” του Χόλιγουντ πρόκειται να λάβει σήμερα ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, σχεδόν 50 χρόνια από την ημέρα που η ταινία “Ο Νονός”, βγήκε στους κινηματογράφους.

Αν και ο “Νονός” ήταν η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα του στη στρατόσφαιρα, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της 7ης Τέχνης χάρη στις εντυπωσιακές του παραγωγές τα επόμενα χρόνια με ταινίες όπως “Η Συνομιλία”, “Αποκάλυψη Τώρα” και φυσικά τα σίκουελ του “Νονού”.

Ο διάσημος σκηνοθέτης είναι ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτή την σπουδαία τιμή, και μάλιστα όταν κάποιος εκφράζει την έκπληξή του που δεν έχει ήδη ένα αστέρι στην “Λεωφόρο της Δόξας”, ο ίδιος λέει: “Ο τρόπος που γίνεται η απονομή είναι ότι όταν μια ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους, το στούντιο που την έχει χρηματοδοτήσει ή διανείμει πληρώνει για να μπει το όνομα σου στην Λεωφόρο. Δεδομένου ότι εγώ χρηματοδοτούσα και διένειμα τις δικές μου ταινίες, δεν είχα ποτέ την τύχη να αναλάβει ένα στούντιο αυτή την εκδήλωση.”

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο μακροχρόνιος φίλος του και συνάδελφος, Τζορτζ Λούκας, δεν έχει ακόμα το δικό του αστέρι, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είπε: “Αν κάποιος αξίζει ένα αστέρι στο Walk of Fame, αυτός είναι ο Τζορτζ. Θα του δώσω το δικό μου.”

Ταυτόχρονα, ο Κόπολα παραδέχτηκε ότι είναι ιδιαίτερη συγκίνηση να λαμβάνεις μια τέτοια διάκριση. “Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι επαναστατούσα ενάντια στο Χόλιγουντ, στην πραγματικότητα είμαι ένα πλάσμα του Χόλιγουντ. Δημιουργήθηκα από το Χόλιγουντ και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της παράδοσης του Χόλιγουντ. Αν μπορώ να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, αυτής της υπέροχης παράδοσης του Χόλιγουντ, είμαι χαρούμενος.”