Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έκανε αριστουργήματα, όπως τα “The Conversation”, “The Godfather Part II” και “Apocalypse Now” για να αναφέρουμε μερικά, σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο, η καλύτερη δουλειά του είναι ακόμα μπροστά του.

Σε συνέντευξη του στο GQ, ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε μεταξύ άλλων και για το “Megalopolis”, το κινηματογραφικό του όνειρο που δεν έχει σβήσει εδώ και 40 χρόνια. Τώρα, στα 82 του, λέει ότι επιτέλους θα προσπαθήσει να το κάνει πραγματικότητα και θα χρησιμοποιήσει τη δική του περιουσία για να το καταφέρει, συμμετέχοντας με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το καστ

Το καστ φημολογείται ότι είναι τεράστιο: το Deadline ανέφερε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Κόπολα βρισκόταν σε συζητήσεις με τους Κέιτ Μπλάνσετ, Όσκαρ Άιζακ, Μισέλ Φάιφερ, Γιον Βόιτ, Ζεντάγια, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέσικα Λανγκ και τον παλιό του συνεργάτη από το “Godfather”, Τζέιμς Κααν, για την ανάληψη των ρόλων της ταινίας.

Στη συνέντευξη ο Κόπολα είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να δημιουργηθεί η ταινία, και έχει υπολογίσει ότι θα κοστίσει 120 εκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά την υπόθεση, ο δημοσιογράφος του GQ που πήρε την συνέντευξη αναφέρει το εξής: Είναι μια ιστορία αγάπης που είναι επίσης μια φιλοσοφική διερεύνηση της φύσης του ανθρώπου. Διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, αλλά μια Νέα Υόρκη βουτηγμένη στους απόηχους της αρχαίας Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Κόπολα, το “Megalopolis” αφορά πάνω απ’ όλα την ουτοπία, την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος. Είπε μάλιστα ότι θέλει να είναι σαν το “It’s a Wonderful Life” — μια ταινία που οι άνθρωποι θα παρακολουθούν μια φορά το χρόνο για πάντα.

Όσον αφορά το “The Godfather”, το οποίο φέτος κλείνει 50 χρόνια και ήταν και ο λόγος που έγινε η συνέντευξη, ο Κόπολα είπε πως “Αυτή η ταινία με κατέστρεψε. Με την έννοια ότι ήταν τόσο επιτυχημένη που ό,τι έκανα συγκρίνόταν με αυτήν”.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν θυμάται μια στιγμή στην καριέρα του στον κινηματογράφο που να έκανε αυτό που ήθελε, και πως όταν σκηνοθετούσε τις σπουδαίες ταινίες του, ήταν απασχολημένος με το πως να επιβιώσει, να στηρίξει την οικογένεια του και να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα.