Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, το κάστρο της οικογένειας ευγενών της Σικελίας Pennisi της Floristella, που βρίσκεται στο Acireale, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα εκλεκτικισμού, χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της εποχής, του νεογοτθικού ρυθμού.

Η κύρια είσοδός του, από την Piazza Pennisi, ανοίγει σε μια λεωφόρο που περιβάλλεται από μια διπλή σειρά από ουασιγκτόνιες. Στο τέλος της λεωφόρου δεσπόζει η μαρμάρινη προτομή του Βαρόνου Πενίσι, του πατριάρχη της οικογένειας, που περιβάλλεται από φοίνικες. Η επιβλητική πρόσοψη αιχμαλωτίζει την προσοχή με την ομορφιά της και τα αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά.

Η επάλξεις του, που θυμίζουν κάστρο, και οι ογκώδεις καμάρες, χαρακτηριστικές της γοτθικής τέχνης, του δίνουν μια παραμυθένια εικόνα.

Το κάστρο αποτελείται από τρία ενωμένα κτίρια σε δύο επίπεδα, με δύο ορθογώνιους πύργους σε συμμετρική θέση.

Στις πλευρές υπάρχουν δύο πύργοι μεσαιωνικού στυλ νορμανδικής έμπνευσης. Η κομψή τρίτοξη στοά δίνει πρόσβαση στην πανέμορφη μνημειακή σκάλα από πολύτιμο μάρμαρο που οδηγεί στον πρώτο όροφο όπου, στον κεντρικό τοίχο, ξεχωρίζει το πορτρέτο του βαρόνου. Η οροφή της σκάλας είναι ξύλινη, με τα αρχικά της οικογένειας και το οικόσημο με εναλλασσόμενα μοτίβα. Ολόκληρος ο όροφος ορίζεται από υπνοδωμάτια και μεγάλες αίθουσες με ψηλά ταβάνια που διαδέχονται η μία την άλλη.

Ένα επιβλητικό τζάκι με τα αρχικά της οικογένειας δεσπόζει στην αίθουσα δεξιώσεων, που φωτίζεται από πέντε μεγάλα παράθυρα στολισμένα με κολόνες, τα οποία βλέπουν στο κομψό πάρκο των οκτώ στρεμμάτων με δέντρα και μεσογειακούς θάμνους.

Η εικαστική τέχνη στην επιβλητική ιδιοκτησία εκπροσωπείται από τον διάσημο ζωγράφο της οικογένειας Πάολο Πενίσι, με γεωμετρικά τοπία και φόντο σε χρυσό και μπλε χρώμα.

Ο ημιώροφος αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο που ορίζεται επίσης από υπνοδωμάτια, υπηρεσίες και αίθουσες υποδοχής, δώδεκα δωμάτια συνολικά. Στο επιβλητικό προπύργιο υπάρχει ένα παρεκκλήσι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας αφιερωμένο στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, στολισμένο με τοιχογραφίες του Giuseppe Sciuti, κάτω από έναν μπλε έναστρο ουρανό που επιβάλλει πνευματικότητα και σιωπή.

Το συναρπαστικό αρχοντικό έχουν γυριστεί ταινίες, όπως το «Ένας υπέροχος Νοέμβριος» του Μάουρο Μπολονίνι με την Τζίνα Λολομπρίτζιτα και το τρίτο μέρος του «Νονού» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τον Αλ Πατσίνο. Ο πύργος είναι βουτηγμένος στην ιστορία, με το κτίριο να βγαίνει αλώβητο από τους σεισμούς του 1908 και τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Βρετανούς. Η τιμή του είναι 6 εκατομμύρια ευρώ.