Υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα: στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών και της σεναριολογίας ως προς τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, υποτιμήθηκε ή αν θέλετε επισκιάστηκε, η μεγάλη επιστροφή της εθνικής οικονομίας!

Δυστυχώς υπό την επιρροή της σκοτεινής πλευράς της επικαιρότητας, το κυνήγι μαγισσών και την απόδοση ευθυνών υπό τον θόρυβο των λαϊκιστών, δεν αναδείχθηκε την ώρα τούτη στο βαθμό που της αναλογεί, το comeback που πραγματοποιείται σε όλο τη φάσμα της οικονομίας, από τους ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι την εξυγίανση των τραπεζών και τη βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών!

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ανέδειξε ανάδοχο για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού με τίμημα – μαμούθ ύψους 1,5 δις. ευρώ που κινήθηκε πέραν του αναμενόμενου!

Και την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται η έκβαση των διαγωνιστικών διαδικασιών για ΔΕΠΑ Υποδομών και το 49% του ΔΕΔΔΗΕ με τις οικονομικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους να εκτιμώνται άνω των προβλέψεων!

Πέραν όμως της επιτυχούς έκβασης των αποκρατικοποιήσεων, το γεγονός είναι ότι ήδη το τραπεζικό σύστημα εξυγιάνθηκε ή σε μεμονωμένες περιπτώσεις εξυγιαίνεται, με τις συστημικές τράπεζες να διαθέτουν επάρκεια κεφαλαίων και να επιλύουν οριστικά μέσα από τα σχέδια Ηρακλής Ι και ΙΙ το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Ενώ παράλληλα η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την αναβαλλόμενη φορολογία αποτρέπει μελλοντικές εμπλοκές!

Στον επιχειρηματικό χάρτη τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών που ανακοινώνονται έρχονται να καταδείξουν ότι ο άνεμος της οικονομίας άλλαξε φορά και η αισιοδοξία διαδέχεται την καταχνιά της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που εκ του λόγου τούτου επήλθε!

Την ίδια ώρα οι εξαγωγές σπάνε όλα τα ρεκόρ, όπως και ο τουρισμός όπου ο Αύγουστος κατέρριψε ακόμη και τον αντίστοιχο μήνα του μυθικού 2019, σηματοδοτώντας, παρά την μετάλλαξη Δέλτα, την πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία του διεθνούς τουριστικού χάρτη!

Και φυσικά, υπό το πρίσμα τούτο, η οικονομία ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά το Β’ τρίμηνο του έτους, ο ρυθμός ανάκαμψης ξεπερνά το 10%!!!

Αύξηση ρεκόρ που καταδεικνύει την δυναμική επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ, το οποίο με βάση τις εκτιμήσεις, πιθανότατα θα ξεπεράσει σε ετήσια βάση το 6%, πέρα και πάνω από τις προβλέψεις κυβέρνησης, τραπεζών και διεθνών οίκων!

Υπό το πρίσμα αυτό, καθίσταται απολύτως κατανοητό και ξεκάθαρο, ότι η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας προς την κατεύθυνση του μικροκομματισμού και των εσωτερικών ισορροπιών στην κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, «κρύβει» μια μοναδική επιτυχία και «σκεπάζει» τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την οικονομία την ώρα τούτη, η οποία χαρακτηρίζεται εκτός των άλλων από την προώθηση των μεγάλων έργων, τις προσδοκίες απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και την επιστροφή του χρηματιστηρίου στα ραντάρ των διεθνών επενδυτικών οίκων!