Από την περίοδο που η Intrakat βρισκόταν στη…Β εθνική του κλάδου των κατασκευών, μέχρι σήμερα, που φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστικών ομίλων, έχουν λάβει χώρα σημαντικές και καθοριστικές εξελίξεις, με κυριότερες την πλήρη αναδιοργάνωση και ενίσχυση της εταιρείας με νέα υγιή κεφάλαια και φυσικά την εξαγορά του Άκτωρα, την οποία σύντομα αναμένεται να εγκρίνει και η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Χθες, μετά από μία συσσώρευση, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε υψηλό έτους στα 3,31 ευρώ, με συναλλαγές 376.800 μετοχών και με άνοδο 5%, έχοντας χαμηλό έτους τα 1,1770 ευρώ

Η κεφαλαιοποίηση της Intrakat, βρίσκεται πλέον στα 531,34 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή της εταιρείας να συνεχίζει το ανοδικό σερί που ξεκίνησε με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της.

Πρόκειται για αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας που προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ το τελευταίο δωδεκάμηνο, καθώς πριν αναλάβουν τα ηνία της εταιρείας οι Μπάκος-Καϋμενάκης και Εξάρχου η κεφαλαιοποίησή της ανερχόταν σε 143 ευρώ.

Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει ότι η Intrakat έχει αλλάξει σελίδα και έχει αναχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας, μετά και την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα δε με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, στο τέλος Ιουνίου 2023 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει στα 2,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

Μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ Κατασκευαστική και την έγκριση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Όμιλος θα διαθέτει στο τέλος του 2023 σύνολο ανεκτέλεστου 4,9 δισ. ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: