Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ των μονομάχων για την Προεδρία του ΣΕΒ κ.κ. Τσέτη και Θεοδωρόπουλου μετά τις «χλιαρές» απαντήσεις που έδωσε ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΒ (κος Παπαλεξόπουλος) για την απόφαση του ΔΣ να διεξαχθούν οι εκλογές με παραδοσιακό τρόπο και χωρίς την δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας (υβριδική διαδικασία).

Έτσι λοιπόν αν και υπάρχει η σχετική δυνατότητα από το καταστατικό του ΣΕΒ τα μέλη του ΔΣ δεν θέλησαν με κανέναν τρόπο να την ενεργοποιήσουν και επομένως οι εκλογές θα διεξαχθούν «as usual» χωρίς καμμία αλλαγή.

Προφανώς τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν υπόψη τους ότι όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και πάσης φύσεως όργανα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να πραγματοποιούν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά & εξ αποστάσεως και χωρίς φυσική παρουσία.

Ο νυν Πρόεδρος λοιπόν προσπαθεί να θωρακίσει το «αδιάβλητο» των εκλογών χωρίς ωστόσο να πείθει για την επιλογή αυτή.

Οι διατάξεις όμως της παρ.8 του άρθρου 23 του ν.4712/2020 είναι όμως ισοπεδωτικές.

Δίνεται η δυνατότητα στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου πάσης φύσεως να μπορεί να πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης εν όλω ή εν μέρει από απόσταση χωρίς καταστατική πρόβλεψη.

Το ΔΣ του ΣΕΒ όμως αποφάσισε τελείως διαφορετικά αγνοώντας κάθε δυνατότητας που δίνει ο νόμος.

Οι αποφάσεις του ΔΣ για παραδοσιακή ψηφοφορία αφήνουν τους εμπνευστές της εν λόγω πρότασης νομικά και ηθικά εκτεθειμένους.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες εκ των έσω κάνουν λόγο για πλήρη συμμόρφωση του ΣΕΒ, στη γραμμή και τις απαιτήσεις Θεοδωρόπουλου, του γνωστού φίλου των τραπεζιτών δια μέσω της συνδρομής των οποίων ο βιομήχανος μεγαλούργησε μέσα από προνομιακές σχέσεις και όρους!

Σε απλά λόγια ο Σπ. Θεοδωρόπουλος ήδη λειτουργεί σαν να είναι πρόεδρος του ΣΕΒ! Αλήθεια, έτσι διαφυλάσσεται το «αδιάβλητο»;

Διαβάστε ακόμη