Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους και φωταγωγούν δρόμους και καταστήματα με φώτα και δέντρα.

Το θρυλικό ξενοδοχείο Claridge’s αποκάλυψε επιτέλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο του που φέτος έχει επιμεληθεί ο πολυτελής γαλλικός οίκος Louis Vuitton.

Πριν λίγες ημέρες, το θρυλικό 5στερο ξενοδοχείο του Μέιφερ, μιας από τις πιο πλούσιες περιοχές στο West End του Λονδίνου, έδωσε μια πρώτη γεύση από την χριστουγεννιάτική διακόσμησή του ενώ έκανε γνωστό ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι εμπνευσμένο από τα ταξίδια, θέμα σου συνδέει τον οίκο με το ξενοδοχείο.

Το δέντρο του Claridge’s σχεδιάζεται από έναν διαφορετικό, διακεκριμένο οίκο μόδας ή σχεδιαστή κάθε χρόνο για πάνω από μια δεκαετία.

Το πολυτελές λονδρέζικο ξενοδοχείο έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό δέντρο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «υπέροχη γλυπτική δημιουργία».

Το επιβλητικό γλυπτό, το οποίο «αποπνέει εορταστική γοητεία», αποτελείται από 15 κάθετα τοποθετημένες μεταλλικές βαλίτσες από χρώμιο σε διαφορετικά ύψη, οι οποίες «δημιουργούν τη σιλουέτα ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου» και «αντανακλούν την Art Deco αρχιτεκτονική».

Κάθε signature μπαούλο είναι διακοσμημένο με τα vintage αυτοκόλλητα ταξιδιού της Claridge’s και μια υπερμεγέθη ετικέτα αποσκευών Louis Vuitton.

Η πρωτότυπη δημιουργία είναι κλεισμένη σε δύο μεγάλα ανοιχτά μπαούλα στο χαρακτηριστικό μοτίβο και χρώμα του luxury οίκου που μοιάζουν με τεράστια ντουλάπα και φτάνουν σε ύψος τα 5,2 μέτρα.

Πάνω στις μεταλλικές βαλίτσες βρίσκονται πολύχρωμα δώρα στο signature σχήμα λουλουδιού του γαλλικού οίκου ενώ κάτω είναι στρωμένο ένα λευκό στρώμα που μοιάζει με χιόνι.

Ένα χιονισμένο τοπίο προσφέρει μια παιδική χαρά για τη Vivienne, τη μασκότ της Louis Vuitton. Στην κορυφή του, το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στέκεται ένα μοντέλο του οίκου Asnières, της καρδιάς και ψυχής του οίκου, όπου ο ιδρυτής είχε την οικογένειά του και ξεκίνησε η κατασκευή της περίφημης βαλίτσας, όπου γίνεται ακόμα και σήμερα.

Κατά την αποκάλυψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το ξενοδοχείο πρόσφερε μπισκότα στο σχήμα ταξιδιωτικής ετικέτας και καφέ με το logo του Louis Vuitton.

H σχέση του Claridge’s με τον οίκο Louis Vuitton

Το Claridge’s και ο Louis Vuitton μοιράζονται μια μακρόχρονη ιστορία καθώς τα δύο ιδρύθηκαν το 1854. Στη δεκαετία του 1850 ο ίδιος ο Monsieur Louis Vuitton διορίστηκε ως προσωπικός layetier (δηλαδή επαγγελματίας συσκευαστής βαλιτσών) της αυτοκράτειρας Ευγενίας, συζύγου του Ναπολέοντα Γ’. Η αυτοκράτειρα έκανε το Claridge’s τη χειμερινή της κατοικία και ήταν ο ίδιος ο Louis Vuitton που είχε πακετάρει τα μπαούλα της για τη διαμονή της εκεί.

Το πρώτο κατάστημα του Louis Vuitton στο Λονδίνο άνοιξε το 1885 στην απέναντι γωνία από το Claridge’s.

Διαβάστε ακόμη: