Στο Λονδίνο ήδη η ατμόσφαιρα «μυρίζει» Χριστούγεννα με κεντρικές οδούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κεντρικά ξενοδοχεία να φορούν σιγά-σιγά τα γιορτινά τους.

Έτσι μετά τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Oxford Street και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό St. Pancras, έφτασε η σειρά του πολυτελούς ξενοδοχείου Claridge’s να στολιστεί για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Το θρυλικό 5στερο ξενοδοχείο του Μέιφερ, μιας από τις πιο πλούσιες περιοχές που βρίσκεται στο West End του Λονδίνου, έδωσε μια πρώτη γεύση από την χριστουγεννιάτική διακόσμησή του.

Στον επίσημο λογαριασμού του ξενοδοχείου στο Instagram ανέβηκε ένα βίντεο που δείχνει «την μαγεία των Χριστουγέννων να προσγειώνεται στο Claridge’s».

Η διακόσμηση είναι μαγική, με πολλά μικρά, χριστουγεννάτικα δέντρα να φιγουράρουν διάσπαρτα στο lobby αλλά και στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ζεστό φωτισμό, διακοσμητικές αψίδες και έναν τεράστιο ασπρόμαυρο φιόγκο στην πρόσοψη. Κυριαρχεί το λευκό, το ασημένιο και το χρυσό χρώμα αλλά και το γήινο καφέ και το πράσινο της βλάστησης ενώ λουλούδια του Claridge’s Flowers κοσμούν τους χώρους.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο δια χειρός Louis Vuitton

Η αποκάλυψη της αστραφτερής διακόσμησης έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση ότι φέτος το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο του εμβληματικού ξενοδοχείου έχει αναλάβει ο πολυτελής οίκος μόδας Louis Vuitton.

Το πολυαναμενόμενο δέντρο του Claridge’s σχεδιάζεται από έναν διαφορετικό, διακεκριμένο οίκο μόδας ή σχεδιαστή κάθε χρόνο για πάνω από μια δεκαετία.

Σε προηγούμενες γιορτές, μεγάλοι οίκοι όπως Jimmy Choo, Dior, Christian Louboutin και Karl Lagerfeld επιμελήθηκαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το δικό τους ξεχωριστό στυλ. Φέτος, το Claridge’s ανακοίνωσε ότι το δέντρο θα σχεδιαστεί από τον Louis Vuitton, έναν μακροχρόνιο «φίλο» του ξενοδοχείου. Το δέντρο που θα αποκαλυφθεί στις 23 Νοεμβρίου, θα είναι εμπνευσμένο από την τέχνη του ταξιδιού, ένα θέμα που ενώνει τον οίκο μόδας με το ξενοδοχείο.

Η άγνωστη σχέση του Claringe’s με τον οίκου Luis Vuitton

Το Claridge’s και ο Louis Vuitton μοιράζονται μια μακρόχρονη ιστορία καθώς τα δύο ιδρύθηκαν το 1854. Στη δεκαετία του 1850 ο ίδιος ο Monsieur Louis Vuitton διορίστηκε ως προσωπικός layetier (δηλαδή επαγγελματίας συσκευαστής βαλιτσών) της αυτοκράτειρας Ευγενίας, συζύγου του Ναπολέοντα Γ’. Η αυτοκράτειρα έκανε το Claridge’s τη χειμερινή της κατοικία και ήταν ο ίδιος ο Louis Vuitton που είχε πακετάρει τα μπαούλα της για τη διαμονή της εκεί.

Το πρώτο κατάστημα του γαλλικού οίκου στο Λονδίνο άνοιξε αρκετές δεκαετίες αργότερα το 1885, πολύ κοντά στο Claridge’s. Έκτοτε, το θρυλικό μπαούλο Louis Vuitton επιλέγεται από χιλιάδες επισκέπτες που μένουν στο ξενοδοχείο του Mayfair και οι αποσκευές Louis Vuitton διατήρησαν τη φήμη τους ως σύμβολο της jet-set πολυτέλειας.

Οι βαλίτσες της πολυτελούς μάρκας έχουν εντοπιστεί να ταξιδεύουν με μερικούς από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της μόδας στον κόσμο, όπως η Κοκό Σανέλ, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Λορίν Μπακόλ, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Γουίνδσορ. Τα σύγχρονα fashion icons κρατούν την παράδοση ζωντανή, από τη Ριάνα έως τις αδελφές Χαντίντ να διαθέτουν τις κλασικές βαλίτσες με το μονόγραμμα LV.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι δύο premium μάρκες ένωσαν τις δυνάμεις τους λόγω της μακραίωνης σχέσης τους, για να μην αναφέρουμε τη σύγχρονη γοητεία τους: η Louis Vuitton έγινε πρόσφατα η πρώτη μάρκα πολυτελείας που ξεπέρασε τα 17 δισ. λίρες σε πωλήσεις, ενώ το Claridge’s ολοκλήρωσε μια ανακαίνιση 800 εκατ. λιρών πέρυσι, που περιελάμβανε την κατασκευή του πρώτου του spa, ένα από τα πιο περιζήτητα στο Λονδίνο.

«Τι τιμή να καλωσορίζουμε έναν τέτοιο οίκο όπως ο Louis Vuitton για να σχεδιάσει φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge’s», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Paul Jackson. «Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου για εμάς εδώ στο ξενοδοχείο και ανυπομονούμε να δούμε τους επισκέπτες να βυθίζονται στον κόσμο του Louis Vuitton».

Διαβάστε ακόμη: